Social

Echipa UVT.SmartBits câștigă hackathonul internațional Unihack, cu o mănușă care ajută persoanele cu probleme de auz și vorbire

Liga AC a organizat în Timișoara. hackathonul internațional Unihack, în perioada 24- 27 noiembrie. Evenimentul a atras peste 200 de participanți și a pus un accent deosebit pe rezolvarea problemelor civice. Marele premiu a fost câștigat pentru o manușă prototipată de tip exoschelet, conectată la un smartphone, cu ajutorul căreia persoanele cu deficiențe de auz și vorbire se pot integra mai ușor în societate, facilitând interacțiunea umană prin intermediul unei interfețe comune.

Peste două sute de participanți au luat parte la competiție, echipa Universității de Vest clasându-se în primele cinci echipe care au intrat în runda finală, pentru câștigarea marelui premiu în valoare de 2000 de euro. Fiecare dintre cele cinci echipe și-a prezentat ideea, proiectul și implementarea unde a fost cazul. Echipa UVT.SmartBits a reușit să capteze atenția publicului și a juraților, câștigând în final premiul cel mare. Echipa este formată din patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică a UVT – Theodor Grumeza, Richard Baczur, Daniel Miron și Răzvan Iovescu – și un student, Robert Iridon, de la Facultatea de Mecanică a UPT.

ChatterGlove – proiectul câștigător dezvoltat de echipa UVT.SmartBits, reprezintă o mănușă prototipată de tip exoschelet, conectată la un smartphone, cu ajutorul căreia persoanele cu deficiențe de auz și vorbire se pot integra mai ușor în societate, facilitând interacțiunea umană prin intermediul unei interfețe comune. Practic, persoanele cu deficiențe de auz și vorbire vor putea comunica mai ușor cu cei care nu cunosc limbajul semnelor.

„UVT este o comunitate academică ce prețuiește inovarea, iar seria activităților de echipă pentru competiții de robotică este una dintre cele mai bine conturate, în acest spirit. Îi felicit pe componenții echipei de robotică UVT.SmartBits, care își văd recompensată valoarea și inventivitatea prin câștigarea marelui premiu în hackathonul internațional Unihack”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

 

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: hackathonuvt

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

12 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

12 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago