Cultura

Proiectul Spotlight Heritage Timișoara a fost premiat în cadrul galei Romanian PR Award/FOTO

Proiectul ”Patrimoniul sub reflectoare Timișoara / Spotlight Heritage Timisoara”, a fost premiat, la București, în cadru galei Romanian PR Award. Inițiativa și-a propus de la început să aducă publicul în lumea vechilor povești ale Timișoarei, folosind în acest sens tehnicile digitale.

„Patrimoniul sub reflectoare” invită populația Timișoarei și vizitatorii într-o lume complexă în care istoria și poveștile de altădată ale Timișoarei sunt reactualizate prin intermediul tehnologiilor digitale – pagină web și aplicație mobilă cu realitate augmentată – și al unei expoziții muzeografice ce are loc la sediul Muzeului Național al Banatului, precum și în locuri semnificative din cartiere, sub titlul „Timișoara și alegoria simțurilor”.

La ediția din acest an a competiției Romania PR Award, proiectul timișorean a intrat în concurs și a câștigat la categoria Communication in the public sector două premii: Golden Award for Excellence și marele premiu,  PR Innovator of the Year.
”Suntem foarte bucuroși de cele două premii, mulțumim partenerilor, Universitatea Politehnica din Timișoara, echipei de la muzeu, CJT-ului pentru susținere și finanțare, juriului, dar, mai ales, celor peste un milion de oameni care apreciază și ne urmăresc de când am început acest proiect unic și inedit”, ne-a spus Claudiu Ilaș, directorul Muzeului Național al Banatului.

Patrimoniul sub reflectoare Timișoara / Spotlight Heritage Timisoara este este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara prin Centrul de eLearning și Centrul Multimedia realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural este co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, respectiv Ministerul Culturii și Identității Naționale (2019).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

14 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago