Politica

Social-democrații timișeni încep proteste la Palatul Administrativ și vor cere șefului Consiliului Județean să-și preia din atribuții și să vină la serviciu

Proiectul momentan eșuat al reabilitării drumului județean care leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița și Giarmata, este motivul pentru care PSD Timiș va porni o serie de demonstrații, în fața Palatului Administrativ din Timișoara. Pe lângă finalizarea reabilitării drumului, social-democrații vor mai protesta și împotriva programului de lucru ”scurt”, al președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Șantierul dintre Timișoara și nodul A1 de la Giarmata trebuie repornit, spune șeful social-democraților timișeni, Alfred Simonis, adăugând că această dorință va fi exprimată și public. Se pregătesc mitinguri de protest, în fața sediului CJT.

„La lărgirea șoselei dinspre autostradă, de la Giarmata la Timișoara, prin Dumbrăvița, nu se mișcă nimic. De săptămâna viitoare vom organiza proteste în fața CJ Timiș, care să-l trezească la realitate pe Alin Nica, pentru demararea lucrărilor la acel șantier care stă de izbeliște de luni bune”, a spus Simonis.

Acesta mai spune că Alin Nica, președintele instituției nu prea vine pe la lucru, atunci când vine stă câte o oră și pleacă.

”De asemenea vom cere președintelui consiliului județean să vină la serviciu să stea mai multe ore la birou, mai multe de o oră, cât stă astăzi, în zilele în care vine. Să încerce să preia din atribuțiile date domnului Vasile, domnului «Borsetă», celor doi vicepreședinți, să-și asume pentru încă doi ani, că atât mai are la conducerea acestei instituții extrem de importante, și să deblocheze în regim de urgență șantierul lărgirii acelei șosele. Desigur, vom cere aviz la Primărie pentru proteste atât în fața Palatului Administrativ, cât și pe șantierul de care vorbeam”, susține Alfred Simonis.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago