Politica

Liberalii timișeni, între ciocan și nicovală. Vor să scape de candidatura lui Robu la Primăria Timișoara, dar au nevoie de el

Liberalii timișeni sunt puși în situația pe care nu și-o doresc, de a-l desemna pe Nicolae Robu ca fiind candidatul partidului la funcția de primar al Timișoarei. Nu vor să o facă, dar plebea cere, alternativa, una și mai puțin dorită este ca Robu să fie ”sărit” de la candidatură și să atace scrutinul din post de independent, ceea ce ar complica rău de tot lucrurile, spune Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Dar, în acest moment, având în vedere și sondajul comandat de partid, Robu este cel mai cerut candidat. Dar și dacă nu e pus acesta, PNL câștigă, spune Nica.

”E una dintre variante pe care o luăm în calcul (n.r. candidatura lui Robu la funcţia de primar). Dacă ne luăm după sondajele făcute nu are contracandidat. Fritz pierde pe orice variantă ar pune Partidul Național Liberal ca și candidat, evident cu condiția ca să nu candideze ca și independent domul Robu. Și atunci câștigăm, dar lucrurile sunt mai nuanțate”, a declarat Alin Nica.

Problema care se pune e cum îl convingi pe Robu să nu candideze ca și independent, dacă PNL desemnează o altă persoană pentru scrutin.

”Nu cred că este o chestiune în a-l convinge sau nu, pentru că nu putem convinge pe nimeni să facă acest pas. Sigur că mi-aș dori să fie o persoană mai tânără, nu că experiența dată de vârstă ar fi neimportantă, dar ține de ceea ce își dorește populația la urma urmei. Noi încercăm, și vom avea așa cum am anunțat, o competiție internă care să vizeze această candidatură la primărie. Și domnul Robu, la fel ca și oricare membru PNL este liber să se înscrie în această competiție internă. De ce spun că această competiție este importantă: pentru că PNL este văzut la ora actuală ca fiind partidul numărul unu din Timișoara, și populația își îndreaptă atenția cu predilecție către noi în a veni cu soluția la experimentul acesta dezastruos și dureros pentru oraș, care se numește administrația USR”, a mai spus șeful PNL Timiș.

Acesta admite că la precedentele alegeri, Nicolae Robu a fost ”gratulat” cu atât de multă furie din partea poporului, încât au trecut cu vederea ascensiunea lui Fritz.

”Semnalele cum că această candidatură a domnului Fritz a fost una neserioasă din punct de vedere administrativ le aveam încă de dinainte, dar a existat o furie atât de mare împotriva fostului primar încât aceste semnale au fost trecute cu vederea. Cine s-ar fi gândit să pună un candidat de primar care nu a dovedit nimic din punct de vedere administrativ sau managerial, efectele se văd în modul în care a fost și este condusă Timișoara”, a mai spus șeful PNL Timiș.

Și “eminența cenușie” a filialei PNL, secretarul Dănuț Groza, încearcă să evite o candidatură a lui Robu cât de mult se poate.

Întrebat ce relații are în acest moment cu fostul șefu al PNL Timiș, Groza a spus, ironic, că sunt excelente.

”Foarte bune mai ales că în ultima perioadă de când a pierdut alegerile nu ne-am întâlnit niciodată”, a spus Groza.

El nu vrea să se antepronunțe pe candidatură și așteaptă sondajele din 2024.

”Aș vrea să văd sondajul cu șase luni înainte de alegerile din 2024 și la momentul respectiv să luăm o decizie în acest sens. Din punctul meu de vedere, avem încă doi ani de zile până la alegeri multe se mai pot schimba. Eu zic că cu șase luni înainte de alegeri trebuie făcut un sondaj și cine are șansele cele mai mari ar trebui să candideze. Dacă avem de ales între un candidat mai tânăr și domnul Robu, cu procente egale în sondaje, îl preferăm pe candidatul mai tânăr. E o perspectivă de viitor, care să crească”, a încheiat Groza.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago