Primăria Timişoara

Municipalitatea timișoreană a demarat procedura de intabulare a adăposturilor civile din oraș. Vedeți unde sunt situate acestea

Primăria Timișoara a reușit să rezolve până în acest moment problema intabulării în Cartea Funciară doar la primele două dintre cele 92 de adăposturi civile. Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, spune că a solicitat chiar o linie bugetară specială pentru a rezolva această problemă. Vedeți care e locația adăposturilor civile din oraș.

Problema intabulării adăposturilor civile se poate rezolva relativ rapid pentru 50 dintre acestea.

Spuneam la început de an că situația juridică a celor 92 adăposturi civile aflate în “proprietatea PMT” este una dezastruoasă, doar unul fiind intabulat. Am dispus imediat începerea procedurilor pentru intabularea lor, 50 dintre ele fiind rezolvabile în perioada imediat următoare. Astăzi (n.r. joi), am primit extrasele CF de la primele două astfel de adăposturi având înscriere în CF. Procesul de intabulare continuă. Am solicitat și linie bugetară pentru readucerea lor la starea de funcționare și de a putea garanta siguranța cetățenilor la nevoie, iar după intabulare voi susține această investiție. Nu renunțăm nici la reglementarea juridică a celorlalte adăposturi, care în cursul anului viitor sper să fie soluționată”, conform lui Tabără.

Municipalitatea a demarat, cu sprijinul celor de la Salvo și de la Biroul Situații de Urgență din Primăria Timișoara, procedurile de marcare a adăposturilor civile din oraș. Semnul care marchează prezența unui asemenea adăpost este un triunghi albastru, pe un fond portocaliu.

Acesta este semnul care indică faptul că în imobil se regăsește un adăpost civil, folosibil în situații de urgență, pe care nu ni le dorim, dar obligația noastră este de a fi pregătiți. Începem marcarea tuturor acestor imobile. Activitatea va fi realizată de voluntarii de la Salvo, cu sprijinul colegilor de la Biroul Situații de Urgență din Primăria Timișoara. După 1989, nimeni nu a mai fost interesat pentru a asigura funcționarea acestora. Nu s-a îngrijit nimeni de ele, exceptând unele asociații de proprietari responsabile, cărora le și mulțumesc. Marcarea acestor adăposturi civile este obligatorie. Până nu de mult, această identificare se făcea cu un A încadrat într-un cerc, semn care, din păcate, nu se mai regăsește. Indiferența a spălat și ultimele urme ale acestora. Prin noile reglementări, triunghiul albastru într-un pătrat portocaliu este semnul care definește locul unde există adăpost civil”, a mai anunțat Tabără.

Tot ca o noutate, pe marcajele respective, în colțul din dreapta sus a fost inserat și un cod QR care, odată accesat prin intermediul camerei foto a unui telefon smart, indică locația tuturor adăposturilor civile din oraș. Vedeți mai jos acest cod, care poate fi scanat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago