Opinii

Schengen-ul Timişoarei cel de toate zilele. Din nou despre stadion şi sală polivalentă

Timişoara intră în anul Capitalei Culturale Europene fără două obiective minimale, aş putea spune, un stadion şi o sală polivalentă moderne. Cele două nu reprezintă nici pe departe un moft, ci o necesitate pentru o comunitate precum cea Timişoarei, mai ales în contextul anului viitor. Fiindcă atât un stadion, cât şi o sală polivalentă nu se rezumă doar la fotbal, baschet, handbal etc. ci acolo pot fi organizate tot felul de evenimente, concerte şi chiar expoziţii de amploare. Şi nu avem stadion şi sală polivalentă, o spun din nou, obiective cu finanţări guvernamentale, în condiţiile în care Timişoara este al doilea mare contributor la bugetul de stat. În schimb s-au făcut destule şi se mai fac în judeţe bugetofage.

Nu intru foarte mult în istoria promisiunilor privind stadionul şi sala polivalentă. (Este aici.) Le-au promis toate partidele şi mai toţi foşti şi actuali lideri ai administraţiei locale. Mă rezum doar la faptul că fostul primar Nicolae Robu şi le-a asumat plenar. Ba chiar şi acum spune că el şi-a făcut treaba, iar dacă vreodată se vor face este exclusiv meritul lui. Iar dacă nu, vinovaţi sunt… Oculta şi Soros. Nu mai spun că Robu a promis în plus vreo cinci stadioane, plus bazin olimpic, plus patru  bazine de cartier, plus… A rămas însă doar cu inauguarea unui teren sătesc unde, culmea aroganţei, mingea a fost adusă cu elicopterul, iar el a marcat cel de-al 8.743-lea gol al carierei, trimiţând în irelevanţă rivalitatea Messi – Ronaldo. Asta aşa, că oamenii uită repede şi cică mulţi timişoreni li s-a făcut dor de această “Gheată de aur” a clovnilor de pretutindeni.

Revin la zilele noastre. Ieri, la votarea legii bugetului, două amendamente depuse de senatorul USR Raoul Trifan privind alocarea de fonduri pentru stadion şi sală polivalentă au fost respinse prin votul majorităţii PSD-PNL-UDMR. Dacă au fost doi parlamentari PSD de Timiş care au votat pentru, niciun ales PNL de Timiş nu a făcut acelaşi lucru, din doi prezenţi, unul s-a abţinut (Ben-Oni Ardelean), iar altul a votat împotrivă (Marilen Pirtea) Atenţie, stadionul aparţine Consiliului Judeţean, instituţie condusă de preşedintele PNL Timiş, Alin Nica. O să spuneţi şi o să spună liberalii că demersul lui Trifan ar fi fost politicianist, că nu sunt bani de la buget pentru cele două obiective ale Timişoarei.

Ei bine, vă contrazice aici chiar secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Exact cu o săptămână în urmă, participând la inaugurarea unei noi săli polivalente la Piteşti (da, peste tot se fac şi săli şi stadioane), ce spune Stănescu? ”Eu sunt un membru al coaliţiei, cum este şi domnul ministru Cseke şi să ştiţi, dacă aveţi proiecte serioase, bani la Guvern sunt şi aveţi tot sprijinul. Dacă vă spune cineva că nu sunt bani să nu credeţi lucrul ăsta pentru că, asemenea proiecte, trebuie să avem bani, trebuie să avem fonduri”, a grăit liderul PSD. Deci sunt bani, iar cei care spun că nu sunt ne mint pe faţă. Pornind de la premisa că Stănescu spune adevărul şi nu avem niciun motiv să credem că un lider PSD-ist de un asemenea calibru ar minţi (ce, aţi văzut vreun PSD-ist minţind?), am avea două, dacă nu trei explicaţii pentru ratările Timişoarei în acest domeniu.

Primul ar fi că proiectele lui Robu şi Nica nu sunt “serioase” în accepţiunea lui Stănescu. Atunci, asta e, continuăm să facem stadioane în cătune. Al doilea ar fi că Stănescu s-a adresat doar primăriilor şi consiliilor judeţene conduse de PSD-işti. Adică bani sunt, dar numai pentru primari şi preşedinţi de CJ-uri PSD-işti, în guvern PNL-iştii cu al lor General “Caşchetă” fiind puşi doar ca decor. Sigur, ar mai fi o explicaţie şi nu de dată recentă. Şi anume că Timişoara continuă să fie îngrădită cu un fel de Schengen pentru investiţiile guvernamentale. Repet, în condiţiile în care este al doilea contributor la bugetul de stat.

P.S. Ca un amănunt, în articolul la care am pus link, se arată că, la Piteşti (primar PSD), după sala inaugurată săptămîna trecută, anul viitor se va inaugura un bazin olimpic şi va demara construcţia la un nou stadion. Fix aşa, pentru PSD-işti sunt bani!

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin…

O oră ago

Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați

Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și…

2 ore ago

Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană

După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea…

5 ore ago

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului…

6 ore ago

Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au…

8 ore ago

Nu a ținut distanța corespunzătoare în mers și a intrat în… spital

Neatenția la volan continuă să bage oameni în spital. Așa s-a întâmplat și marți dimineața.…

9 ore ago