Sport

SCM Timişoara ratează şi Cupa României, după un meci pe care l-a terminat cu doi oameni în plus

Deţinătoare la zi a Cupei României, SCM Timişoara a ratat păstrarea trofeului, pierzând în ultimul act al competiţiei cu Steaua, scor 23-25, într-o partidă jucată la Bucureşti, pe Stadionul Arcul de Triumf.

După ce s-a clasat doar pe locful IV în Superliga Naţională de rugby, SCM Timişoara a pierdut şi finala Cupei României, în faţa Stelei Bucureşti, după meci foarte disputat şi cu multe răsturnări de situaţie. A fost şi despărţire tristă de Florin Vlaicu, care s-a retras din activitate, având în palmares peste 100 de meciuri în echipa naţională şi peste 1.000 de puncte. În meciul jucat pe Stadionul Arcul de Triumf, timişorenii au început mai bine, având 7-0 în minutul 3, când Rupanu marchează un eseu transformat ulterior de Vlaicu. La pauză se termină 10-10, după alte trei puncte marcate de Vlaicu, steliştii punctând printr-o lovitură de pedeapsă şi un eseu transformat.

Steaua controlează mai bine debutul reprizei secunde, reuşind să se desprindă la 15-10. Timişorenii reuşesc din nou să preia conducerea printr-un eseu al lui Tevita Manumua, transformat de acelaşi Vlaicu: 17-15.  Steliştii marchează imediat un eseu netransformat şi ajung la 20-17. Vlaicu egalează dintr-o lovitură de pedeapsă, iar timişorenii se apropie mai mult de victorie, în minutul 63, când un stelistul Monson Vaovasa  etse eliminate din joic. După alte cinci minute Steaua rămâne în 13 jucători, după eliminarea lui Hinckley Vaovasa. Vlaicu face 23-20 şi nimic parcă nu se mai poate opune timişorenilor. Cu toate acestea, steliştii mai marchează un eseu, ajungând la 25-23, care va fi şi scorul final. Chiar la ultima fază a partied, Timişoara a avut marea şansă a marcării unui eseu, dar Shennan a scăpat mingea din mână înainte de-a o culca în terenul advers. Şi astfel, Timişoara termină un sezon ratat, în care n-a reuşit să câştige niciunul dintre cele două trofee puse în joc.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago