Consiliul Judeţean Timiş

Doi angajați vor curăța manual opt kilometri pe zi din drumurile județene. CJ Timiș acordă contractul firmei proprii de prestări servicii

Consiliul Județean Timiș dorește acordarea directă, către propria societate comercială, a serviciului de curățare a drumurilor județene. Conform caietului de sarcini se prevede ca doi muncitori să realizeze întreținerea curățeniei pe câte opt kilometri de drum pe zi, respectiv doi muncitori să acopere curățarea a două parcări, de o mie de metri pătrați, pe zi.

Contractul ar urma să fie valabil timp de un an de zile.

”Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, în calitate de administrator al drumurilor și podurilor județene din județul Timiș, are obligația legală a asigura estetica rutieră pe zona drumurilor și podurilor județene pe care le are în administrare, conform atribuțiilor stabilite de prevederile legale în vigoare; această activitate include colectarea și evacuarea tuturor deșeurilor din zona drumurilor și podurilor județene; având în vedere specificul acestei activități, serviciile nu au fost incluse în acordul-cadru privind asigurarea esteticii rutiere pe drumurile județene, care cuprinde cosiri, defrișări, tăieri de corecție arbori și alte activități similar. Ținând cont de obiectul de activitate specific al societății Service Cons Prest și de necesitatea autorității contractante, Județul Timiș, de a atribui serviciile de „Curățarea de gunoi a zonei drumurilor județene din Județul Timiș”, ca parte a obligațiilor legale de asigurare a esteticii rutiere, Se propune atribuirea directă a acestor servicii ce se vor desfășura pe parcursul anului 2023 societății SERVICE CONS PREST”, se spune în propunerea înaintată spre votul consilierilor județeni.

Interesant este cum e normată activitatea muncitorilor care se vor ocupa de realizarea acestei curățenii. Conform documentație, o echipă de doi muncitori va trebui să se ocupe, manual, cu curățenia a opt kilometri de drum pe zi, pe o rază de trei kilometri de la limita carosabilului, dar și de câte două parcări pe zi

”Activitatea se realizează manual, pe suprafaţa de teren cu lăţimea medie de ~3 m de la limita carosabilului (zona drumului județean: acostamente, șanțuri, zona de siguranță), pe ambele părţi ale drumului, şi, dacă este cazul, pe partea carosabilă; unitatea de măsură avută în vedere pentru decontarea activității presupune curățarea zonei pe ambele părți ale drumului pe sectorul comandat; activitatea se realizează inclusiv în zona podurilor și podețelor, pe taluzuri (unde este posibil accesul în condiții de siguranță); este estimată parcurgerea de către 2 muncitori a cca. 8 km / 1 zi lucrătoare. Curăţarea parcărilor şi a zonelor limitrofe parcărilor cuprinde: activitatea se realizează manual, pe suprafaţa utilă a parcării şi pe suprafaţa de teren cu lăţimea de aprox. 5 m de la limita conturului exterior al parcării (suprafață totală estimate / 1 parcare: 500 mp); este estimată curățirea de către 2 muncitori a min. 2 parcări (1000 mp) / 1 zi lucrătoare”, se mai spune în documentație.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

15 minute ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

4 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

6 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

7 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

7 ore ago