Sport

Dumbrăviţa s-a reunit cu un singur gând, salvarea de la retrogradare

Surprinzător sau nu, CSC Dumbrăviţa este şi în acest moment cea mai bine clasată echipă din Banat, iar trupa lui Cosmin Stan vrea să rămână deasupra locurilor retrogradabile şi la finalul campionatului.

Echipa de la Pădurea Verde s-a reunit în vederea pregătirii sezonului de primăvară din Liga a II-a. Au fost prezenți 28 de jucători la primul antrenament al anului, printre care și câteva nume noi. De altfel, au început să se oficializeze mișcările de trupe, astfel că în a doua parte a stagiunii se va miza pe un lot mai experimentat decât în toamnă.

Jucătorii bănăţeni s-au strâns la stadionul „Ștefan Dobay”, unde s-au echipat și s-au îmbarcat în microbuz cu destinația Covaci, acolo unde se vor desfășura toate antrenamentele până în data de 3 februarie.

Iată jucătorii aflați la reunire:

Portari: Robert Mikloș, Cătălin Trifon, Alexandru Ciui;

Fundași: Eduard Amariei, Toma Bodri, Sebastian Bura-Koț, Vlad Gîsă, Tudor Moțiu, Călin Toma;

Mijlocași: Luca Bodri, Denis Curea, Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Cristian Grancea, Andrei Olaru, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Costel Zurbagiu, Adrian Ungureanu*, Bogdan Sima**, Răzvan Neag** (ambii născuți 2007, de la echipa noastră U17), Denis Guță** (născut 2002, de la CS Universitatea Craiova via AFC Odorheiu Secuiesc), Adrian Zaluschi (Politehnica Timișoara)***, Salhi Ouadie (Șoimii Lipova)***, Alexandru Piftor (Ripensia Timișoara)***

Atacanți: Dragan Paulevici, Petre Simon, Darius Hitian** (născut 2006, de la echipa noastră U17)

*- jucător cu care se negociază rezilierea;

**- jucător aflat în probe

***- jucător care urmează să semneze contractul

„Începem pregătirea cu gândul de a ne menține în Liga a II-a și de a juca un fotbal bun. Cu aceste țeluri pornim la drum și sper ca peste trei luni și jumătate să ne putem bucura de menținerea în eșalonul al doilea”, au fost primele gânduri ale antrenorului Cosmin Stan.

„Vor fi mișcări de trupe destul de consistente în această iarnă, în condițiile în care sunt așteptați jucători cu experiență, care să ajute clubul în îndeplinirea obiectivului. „Noi am făcut o strategie încă de după meciul de la Alexandria. Jucătorii care au evoluat mai puțin sau cei care nu au dat randamentul scontat am zis că e mai bine să plece pentru a face loc unor jucători noi, cu experiență. Jucându-se doar 9 meciuri în primăvară – cele 3 din sezonul regular plus cele 6 din play-out – cred că trebuie să mergem pe mâna unor jucători cu experiență. Nu putem să facem prea multe experimente în momentul de față”, a explicat Cosmin Stan.

Se dorește renunțarea la șase jucători care au făcut parte din lot în prima parte a stagiunii. Au semnat deja rezilierea David Popa, Denis Blickling și Patrick Pașcalău, iar Daniel Grigoriu a fost împrumutat la Șoimii Lipova. Urmează să semneze rezilierea și Adrian Bain, care va reveni la Ripensia Timișoara, iar cu Adrian Ungureanu se negociază în continuare condițiile încetării colaborării.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

2 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

3 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

5 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

6 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

11 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

11 ore ago