Leii din Banat au ajuns în Polonia unde miercuri joacă în sferturile Alpe Adria Cup

Echipa de baschet a Timişoarei a ajuns aseară în Polonia, pentru manșa tur a sferturilor de finală din Alpe Adria Cup. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a rămas la București, după meciul jucat sâmbătă la Constanța și s-a antrenat în Arena de Baschet, după care aseară a parcurs peste 1.700 km până la Dabrowa Gornicza.

Mâine (miercuri), la ora 19.00, Timișoara întâlnește MKS Dabrowa Gornicza, în prima din cele două manșe. Returul se va juca la 8 februarie, la sala Constantin Jude.

În prima fază din Alpe Adria, echipa bănăţeană a terminat pe primul loc în Grupa D (cinci victorii, o înfrângere), iar MKS a fost a doua în Grupa A, cu 4/2.

„Avem ghinionul de a întâlni în sferturile de finală una dintre favoritele la câștigarea competiției, cel puțin după roster-ul pe care-l are. Dabrowa a început sezonul mai greu, dar a schimbat câțiva jucători și a urcat spre mijlocul ierarhiei, așa încât mă aștept la un meci foarte greu. Nu cunoaștem foarte multe despre echipă, dar am reușit să găsim destule informații: atmosfera la meciuri este extraordinar de frumoasă, cu sală plină și galerie. Jucăm împotriva unei echipe dintr-o țară cu tradiție și cu o creștere foarte mare a interesului pentru baschet, după ce Polonia a jucat semifinală de Campionat European, anul trecut”, a spus Dragan Petricevic, antrenorul principal al echipei bănăţene.

Ambele echipe vin după înfrângeri în campionatele interne: alb-violeții au cedat la Constanța (67-82 cu CSM Athletics), în vreme Dabrowa a pierdut acasă cu Trefl Sopot (82-91).

Gornicza este pe locul al zecelea în Energa Basket Liga, prima divizie a Poloniei, ce cuprinde 16 echipe. Formația de lângă Cracovia are opt victorii și nouă înfrângeri.

„Cât despre noi, chiar dacă în ultima periadă am avut câteva rezultate mai puțin favorabile în deplasare, căci acasă am pierdut un singur meci, echipa va găsi resurse să evolueze foarte bine. Am ajuns luni noaptea, după un drum de aproape 1.800 km, dar avem timp de odihnă și antrenamente, aici”, a mai spus Dragan Petricevic.

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara este debutantă în competiție, în vreme ce polonezii se află la a doua prezență în AAC. La prima participare, în sezonul trecut, polonezii au câștigat Grupa C și apoi au fost eliminați în sferturile de finală.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

5 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

7 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago