Economic

Lucrările la tronsonul lipsă din autostrada Lugoj – Deva ar urma să înceapă efectiv în mai sau iunie anul acesta

Constructorul desemnat să realizeze tronsonul lipsă din autostrada Lugoj – Deva ar urma să se apuce efectiv de lucru în luna mai sau iunie, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Contractul cu societatea UMB, care va realiza cei 10 kilometri de autostradă, care includ și două tuneluri de lungime mare, a fost semnat la Timișoara în luna octombrie.

Conform acelui contract, firma care l-a câștigat avea la dispoziție 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuție.
„Toate aceste proiecte sau de multe ori aceste proiecte au o procedură…eu nu spun că e prea stufoasă, dar este de lungă durată, cea legată de avizele de mediu. Să stai un an de zile să vezi comportamentul gândacului de Colorado în toate cele patru anotimpuri e totuși, parcă un pic prea mult. Eu nu sunt împotriva acestor proceduri și nici nu vreau să fiu înțeles greșit, dar România trebuie să aibă niște priorități, cel puțin pe termen scurt, printre acestea autostrăzile și căile ferate. Probabil că pe traseul Autostrăzii nu sunt urși, dar în Banatul Montan, în Caraș-Severin probabil se mai găsec, nu contrazic specialiștii WWF. Cred că sunt 6-7 ani de când tronsonul lipsă a fost blocat în diverse etape. Am reușit anul trecut să-l deblocăm, avem câștigătorul licitației, probabil că prin mai-iunie va începe construcția, dar au durat undeva la șase ani toate aceste proceduri”, a declarat Sorin Grindeanu, la o emisiune la Euronews.

Pentru realizarea proiectului, unul dificil prin prisma celor două tuneluri, UMB s-a asociat cu societatea Euro Asfalt din Bosnia, care are experiență în acest domeniu. Finanțarea proiectului, aproximativ 200 de milioane de euro este asigurată din PNRR.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

13 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

16 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

16 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

17 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

17 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

17 ore ago