Sănătate

Raed Arafat la Timișoara: România nu are acum o problemă cu vechimea ambulanțelor

Problema ambulanțelor cu mulți kilometri la bord, care ar afecta activitatea serviciilor de urgență din România, nu e chiar atât de gravă, a spun Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, prezent la Timișoara. Vechimea și numărul de kilometri al acestor ambulanțe nu este chiar așa de mare, spune Arafat, care a avertizat că achiziția celor 1200 de noi ambulanțe cu bani europeni va dura destul de mult din cauza condițiilor de pe piață.

La fel cum se întâmplă acum când achiziționezi un autoturism nou și durează mai mult până este livrat, la fel și la ambulanțe durata de livrare va fi una mai lungă. Degeaba ai aparatura medicală, dacă nu ai șasiul pe care să o instalezi.

Am fost avertizați de toate firmele că timpii de livrare vor fi lungi și vor fi cu probleme. Anumite echipamente s-ar putea să dureze până pot să le livreze inclusiv șasiurile. Durează livrarea lor din anumite motive și știm acum că oricine vrea să comande o mașină personală așteaptă uneori chiar un an, depinde de firmă până primește mașina. Deci facem tot posibilul să aducem ambulanțe serviciilor de ambulanță și SMURD-ului și bineînțeles majoritatea merg către serviciile de ambulanță”,  declarat, la Timișoara, Raed Arafat.

El nu e de acord cu afirmația că ambulanțele din România sunt foarte vechi Contează cum sunt acestea îngrijite și servisate din punct de vedere tehnic, și în Germania sunt ambulante cu 400 – 500 de mii de kilometri, spune Arafat, care subliniază că durata de folosire a unui asemenea vehicul este de aproximativ 600.000 de kilometri, nu 200.000 de kilometri, așa cum ar crede unii.

”În același timp auzim că avem ambulanțe de un milion de kilometri, procentul este foarte mic la una din categorii este de 1%, la alta este de 4%. Dacă ai ieșit cu ea înseamnă că serviciul tehnic al serviciului de ambulanță o consideră aptă de circulație. (…) Sunt ambulanțe cu un milion de kilometri, dar acestea au deja motorul schimbat, deci au 500.000 de kilometri”, a mai declarat secretarul de stat.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

O oră ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

5 ore ago