Politica

Nicolae Robu se simte umilit de către unii PNL-işti şi nu prea vede o împăcare

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, refuză ferm să intre în vreo competiţie internă în PNL pentru nominalizarea candidatului la scaunul de edil-şef. El spune că, potrivit sondajelor, ar câştiga primăria aproximativ cu acelaşi scor şi dacă ar candida pentru PNL şi dacă ar alege varianta „independentă”.

PNL Timiş a declanşat o competiţie internă pentru depistarea candidatului la Primăria Timişoara, până acum în cursă anunţându-şi înscrierea doar viceprimarul Cosnin Tabără. Fostul primar şi preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a confirmat ferm la podcastul Sursa de Vest că nu va intra în această competiţie.

„Nu intru în competiţia internă. Competiţii interne se fac atunci când ai doi sau mai mulţi aspiranţi la o anumită candidatură cu scoruri aproximativ egale. În momentul în care în sondajul PNL, în condiţiile în care n-a fost crezut sondajul Sociopol, eu am 44,5%., eu ştiu sondajul real, dinainte de-a apărea în presă. Cu alţi candidaţi am chiar mai mult. Şi cel care vrea să intre în competiţie cu mine are de aproape zece ori mai puţin, 5%, (se referă la Cosmin Tabără – n.r.)  râde lumea. Cine face în astfel de situaţii competiţii interne cine să fie candidat?”a spus Robu.

El afirmă că ar vrea să candideze pentru PNL, dar fără să fie umilit, ori semnalele pe care le are din filială merg în acest sens. Pe de altă parte, Robu afirmă că ar avea cam acelaşi scor, indiferent dacă va candida „independent” sau susţinut de PNL.

„Eu nu vorbesc PNL de rău şi n-am făcut-o niciodată. Eu le spun încă o dată celor care cred în mine, care au văzut că am fost trup şi suflet pentru oraş şi mi-am pus viaţă din viaţa mea pentru ce trebuia făcut. Am fost nu cinstit, ci ultracinstit şi la fel voi fi şi în viitor dacă voi primi voturile pentru un nou mandat. Spun încă o dată, da, voi candida. Sunt membru PNL, iar dacă PNL mă vrea dar fără să mă umilească, atunci candidez din partea PNL. Cum însă toate semnele din PNL sunt de umilire a mea din partea unor indivizi, eu asta n-o fac. Voi pierde unele voturi de la unii PNL-işti, dar voi câştiga voturi pe care din postura de candidat PNL, unii timişoreni nu mi le-ar da. Asta spun sondajele. Una peste alta, scorurile mele, în mai multe sondaje pe care eu le-am văzut sunt cam aceleaşi. Şi dacă aş candida independent şi dacă aş candidat din partea PNL”, a continuat Robu.

Ca atare, el se îndreaptă spre o candidatură „independentă” aşteptând voturile timişorenilor, indiferent de simpatiile lor politice.

„Mă leagă de atâţia liberali realizări pe care le-am avut împreună, o viaţă frumoasă pe care am avut-o în organizaţie, dincolo de toate mizeriile pe care unii le-au provocat în filială. Eu sunt un om demn, nu arogant, contez cu tot respectul meu pe susţinerea majorităţii covârşitoarte a PNL-iştilor, simpatizanţilor PNL şi a timişorenilor de orice orientare politică. Pentru că eu n-am făcut politică de partid în administraţie, ci eu am făcut administraţie. Prin urmare eu aştept voturi de la orice timişorean care iubeşte Timişoara şi care dacă e obiectiv poate vedea că eu am fost cinstit, corect şi dedicat şi am lăsat în urmă lucruri în oraş şi proiecte pentru următorii ani. Absolut tot ce se face e preluat de la administraţia Robu”, a mai spus fostul primar.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago