Politica

Primarul Fritz respinge acuzațiile prefectului Ritivoiu: ”Este un reproș ridicol, cu intenție politică”

Acuzat de prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, că Timișoara a pierdut 68.000 de locuitori pentru că municipalitatea nu a fost în măsură să se organizeze și să numere cetățenii, primarul Dominic Fritz respinge categoric acuzațiile, dar, în același timp, ia guvernul la rost pentru că a oferit o sumă ridicol de mică pentru fiecare recenzor.

Suma de șapte lei pe chestionar nu are la Timișoara greutatea să atragă o persoană pentru a umbla din ușă în ușă pentru a aduna datele de la recensământ, spune primarul. E îl acuză pe prefectul Ritivoiu că a avut de dus la bun sfârșit o comandă politică având în vedere declarațiile sale.

„Este un reproș ridicol, care bineînțeles este cu intenție politică. Domnul Ritivoiu face parte din partidul care este la guvernare, iar acest recensământ a fost planificat la nivel central, fiecare primărie din țară a avut la dispoziție aceeași sumă de bani pentru a plăti recenzorii, 7 lei/chestionar. Poate la Ploiești sau într-un sat în țară se bucură oamenii să facă 7 lei/chestionar. În Timișoara nu este posibil. Asta a dus la situația că foarte greu s-au găsit recenzori pentru teren”, a declarat Fritz.

Problemele au apărut mai ales din cauza autorecenzării, care a fost extrem de prost făcută, conform primarului.

”În același timp, au fost problemele cu autorecenzarea, care a fost absolut un haos. Dacă autorecenzarea digitală ar fi funcționat, atunci am fi într-o altă situație. Dacă am fi avut posibilitatea să plătim un salariu cum este pe piață în Timișoara și nu un salariu unic pe țară, atunci s-ar putea ca situația să fie alta. În același timp, știe și domnul prefect foarte bine că rezultatul recensământului nu e rezultatul echipelor pe teren, ci peste tot în țară o bună parte din date s-au luat din surse administrative. Se pare că există un ordin de partid să atace ca să distragă atenția de la faptul că, într-adevăr, acest recensământ a fost organizat de către un guvern extraordinar de prost”, a mai spus Fritz.

Cifrele prezentate nu respectă realitatea și sunt și probleme legislative, mai spune Fritz

”Este o manifestare a situației absurde din România, nimeni nu a avut curaj să facă reformă administrativă, populația zonei metropolitane a Timișoarei a crescut, toată lumea știe. Felul în care funcționează legea pe administrație și înregistrare a domiciliului, situația nu este reală. Aceste cifre nu reflectă realitatea socială și economică. Se vede care e presiunea de ridicare a noi școli și creșe, de spitale”, a mai declarat Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Trafic închis, în această săptămână, pe strada Răsăritului

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că că pe Str. Răsăritului (tronson cuprins între Str.…

6 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 13 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 13.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

32 de minute ago

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

11 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

16 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

19 ore ago