Sport

Fostul portar Costel Pantilimon, noul manager general la Politehnica Timişoara

Costel Pantilimon a fost prezentat, miercuri, în funcția de manager general al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, locul 19, liga secundă de fotbal.

Fane s-a născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început și fotbalul, la Aerostar, și unde a debutat și la seniori. În 2006 s-a transferat la FCU Politehnica Timișoara, adus de Gheorghe Hagi. A făcut parte din echipa care a eliminat pe Șahtar Donețk din Liga Campionilor.

În 2011 s-a transferat la Manchester City, unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul mondial al ultimilor ani. La „cetățeni” a stat până în 2014 și a cucerit titlul național în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) și Supercupa Angliei (2012). A evoluat apoi la Sunderland, Watford, La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion național în Cipru, 2020) și Denizlispor. De la echipa din Turcia s-a retras din activitatea de jucător, în 2021.

A fost internațional român de juniori, de tineret și de seniori. Pentru prima reprezentativă a strâns 27 de selecții între 2008-2017. A făcut parte din lotul „tricolor” la Euro 2016. Portar cu un fizic impunător, a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi ai României postdecembriste.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor, pentru licența de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor.

Paul Codrea este noul director sportiv al clubului, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

„O să manageriez echipa mare şi Academia de juniori. Vom face şi o organigramă, iar obiectivul este să avem o structură sănătoasă şi o bază solidă a clubului. Timişoara este un oraş cu resurse financiare. Sper să vină alături de noi, şi în general de sportul de aici. Obiectivul nostru pe termen scurt este să salvăm echipa de la retrogradare, chiar dacă pare puţin nerealistic ţinând cont de situaţia actuală. În plus, ne dorim să creştem copii pentru echipa mare”, a spus Pantilimon.

Fostul portar al naţionalei a recunoscut că şi-a dorit să vină la club încă din vară. „Am avut discuţii cu domnul Şerban. Proiectul meu poate nu se plia pentru ce era atunci, dar toate se întâmplă cu un scop şi poate că acum a fost momentul propice să vin”, a mai spus acesta.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

56 de minute ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

4 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

6 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

6 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago