Politica

Gheorghe Falcă, atac la ministrul Muncii pe tema pensiilor speciale: „Eu tot îl văd la televizor, dar el trebuia în decembrie să fi finalizat reforma pensiilor speciale”

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat la RFI, că ministrul PSD al muncii, Marius Budăi, este responsabil cu reforma pensiilor speciale. El a avertizat că dacă România nu rezolvă situația până în martie, nu vor veni banii prin PNRR.

Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Falcă, totodată preşedinte PNL Arad, a admis că tranşele doi şi trei de bani din PNRR pe care trebuie să le primească România sunt condiţionate de o reformă a pensiilor speciale. În acest sens el îl arată cu degetul pe ministrul PSD-ist al Muncii,Marius Budăi.

„Termenul blocați nu se potrivește, pentru că dacă nu ai trimis reformele, nu vin banii, ei se blochează natural. Orice stat membru știe că dacă nu a finalizat reformele nu are cum să primească banii (…) Trei astfel de reforme sunt la Ministerul Muncii. Eu tot îl văd la televizor pe domnul ministru al muncii, dar el trebuia în decembrie să fi finalizat reforma pensiilor speciale, care are nevoie de o dezbatere publică. Reforma salarizării, care la fel, este foarte importantă, salarizarea bugetară. Mai avem reforma Pilonului II de pensii, pentru a prezenta sustenabilitatea pensiilor din acest pilon. Sunt trei direcții mari”, a declarata Falcă la RFI.

Proiectul privind pensiile speciale este blocat la Comisia de buget din Senat. Marius Budăi, a spus anul trecut că Banca Mondială a cerut ca pensiile speciale să fie calculate pe principiul contributivității, să existe un stagiu minim şi să nu mai fie nicio pensie care să depăşească venitul din timpul serviciului. Aceste soluții au fost cerute de Banca Mondială pentru ca România să îndeplinească un jalon important din PNRR. Tot anul trecut, Budăi se lăuda că discută cu Comisia Euroipoeană pentru a scchimbarea regulilor dion PNRR.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago