Adevărul despre drumurile din Dumbrăvița este următorul, susțin consilierii locali liberali din Dumbrăvița: primarul Horia Bugarin (care a avut o execuție bugetară pe investiții în 2022 de 19%, mai mare rușinea) nu a asfaltat niciun centimetru de drum în doi ani jumătate din mandat. A făcut în schimb niște cârpeli cu “maglavais” (cărora le-a spus reciclări) care țin maximum un an și care acum sunt pline de gropi, apă și noroi. Tot el, susțin liberalii, a convins anii trecuți Consiliul Local să voteze această soluție inducând ideea că peste „maglavaisul electoral” se poate asfalta fără să se mai revină cu alte lucrări.
Bătălia în Dumbrăviţa între primarul USR Horia Bugarin şi aleşii locali din celelalte partide continuă. În timp ce primarul doreşte “reciclarea” unor străzi, cei din opoziţie vor asfaltarea lor, semnând în acest sens şi un protocol. Consilierul PNL Sorin Mărgău, analizând experiența avută cu reciclarea străzilor, a demonstrat în ședința de buget că asfaltarea este mai eficientă și în final mai ieftină decât reciclarea, care mai necesită intervenții anuale pentru întreținere, reparații și ulterior îndepărtare.
“Specialiștii arată clar că în realitate nu se poate asfalta peste nicio lucrare de reciclare”, afirmă Margău
Consilierii PSD, PNL, UDMR și Pro România au promovat un amendament la bugetul propus prin care au renunțat la toate proiectele, inițiativele și amendamentele propuse la bugetul pentru 2023, pentru a aloca 4,5 milioane lei suplimentari în vederea modernizării cu asfalt a cel puțin 5 km de străzi.
“Asta pentru că majoritatea cetățenilor nu vor cârpeli de drumuri, ci vor o comună modernă la nivelul lui 2023. Și fostul primar, consilierul Victor Malac, susține că există documentația necesară, proiecte și studii de fezabilitate pentru mai bine de 16 km de străzi care pot imediat intra în procedura de execuție cu soluția asfalt (lățime 6 metri, fundație, rețele de colectare apa pluvială, strat de suport și strat de uzură asfaltică)”, arată consilierii PNL.
Amendamentul pentru soluţia de 5 kilomentri asfaltare începând cu 2023 – a trecut cu toată opoziția primarului Horia Bugarin, cu toate că unii consilieri USR nu au fost convinși că nu e o soluție bună, abținând-se la vot, ne-votând împotriva soluției.
“Opoziția, considerând că e importantă o viziune de dezvoltare modernă pe termen mediu și lung a Dumbrăviței, agreată și asumată de toate partidele, a propus spre aprobare un protocol-angajament. Prin acest protocol toate partidele se angajează ca indiferent de cine este Primarul și de componența Consiliului Local, să voteze alocarea în bugetul anual a sumelor necesare pentru asfaltarea a minimum 5 km de drum. Interesant este că tocmai cei care s-au autoproclamat responsabilii cu modernizarea, consilierii USR, primarul și viceprimarul, au refuzat semnarea protocolului. În aceste condiții, primarul Bugarin a retras proiectul de buget, refuzând soluția asfaltarii a 5 km de drumuri în Dumbrăvița, făcând opoziție tocmai modernizării comunei”, transmit liberalii.
“Eu și colegii mei din PNL, PSD, UDMR și PRO România avem convingerea și susținem că asfaltarea este singura soluție ca Dumbrăvița sa iasă din aceste nămoluri definitiv. Altfel, oamenii vor rămâne cu acest “maglavais” pe stradă, iar strada nu se va mai asfalta decât peste mulți-mulți ani. Îl îndemn pe domnul primar Bugarin să se ocupe de a aduce mai mulți investitori de anvergură care să suplimenteze bugetul local cu sume ce să permită dezvoltarea reală, nu cârpeli. Domnule primar, nu mai mimați munca pentru care v-ați angajat și poate anul acesta reușiți să executați mai mult de 19% din v-ați propus”, spune şi consilierul local PNL, Liviu Popescu.
Elevii încep, luni, 4 noiembrie, cursurile celui de-al doilea modul din anul şcolar 2024-2025, potrivit…
Asociația Acasă în Banat a ales satul în care va desfășura următoarea ediție a evenimentului…
Prim-divizionara de baschet SCM Timișoara joacă la Tg. Mureș în etapa a VII-a a Ligii…
Politehnica Timișoara a suferit prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon al Ligii a…
Deși pierduse anterioarele două partide cu letona, răzbunarea a fost dulce pentru tânăra timișoreancă. Anca…
Arheologii de la Muzeul Național al Banatului, care lucrau la cercetările efectuate pe șantierul de…