Primăria Timişoara

Proprietari de terase din zona centrală, puși să le ridice în weekendul de deschidere a TM2023. Fritz: E necesar pentru securitatea spectatorilor

Firmele din domeniul restaurantelor, care au terase în Piața Unirii, au fost invitate la discuții cu reprezentanții municipalității, în perspectiva evenimentului de deschidere a TM2023. Primăria cere ridicarea, temporară, pe durata a câteva zile, în jurul zilei de 17 februarie, a teraselor pentru că se așteaptă un flux masiv de persoane, iar măsurile de prevenire cer existența unor căi de evacuare rapidă. Proprietarii teraselor nu au gustat deloc această ”propunere”.

Întâlnirea a fost considerată ca fiind una nereușită, iar proprietarii teraselor au decis să protesteze.

”Îl rog pe domnul primar, deja pe rețelele de socializare au apărut postări, să ne explice care este viziunea primăriei și, mai ales, care sunt concluziile întâlnirilor de astăzi dimineață (n..r. Joi) cu reprezentanții mediului de afaceri, mă refer la HoReCa din zona centrală, cărora li s-a pus în vedere că în perioada 10 – 18 februarie vor fi obligați să își ia terasele din zona centrală, întrebarea legitimă este: așteptăm 100 – 200.000 de oameni ca la Revoluție, să nu mai fie loc în Piața Operei. Întrebarea ar fi dacă ne vin atâția oameni nu ar avea nevoie, ca în orice oraș civilizat, de niște refugii de tip comercial?”, l-a chestionat consilierul local Radu Țoancă  pe primarul Dominic Fritz, pe această temă.

Conform primarului, măsura este doar una temporară. Restaurantele și barurile vor putea să își reinstaleze mesele și scaunele de sâmbătă dimineața, din nou.

Mă bucur că pot să spun ce se va întâmpla în acel weekend de deschidere. Cel mai important moment de deschidere, va fi un singur moment în care vor vor veni foarte mulți oameni într-un singur loc. Asta va fi vineri seara, 17 februarie în Piața Unirii. Acolo încap aproximativ 15.000 de oameni. Acest eveniment este gândit împreună cu firme specializate pe ”Crowd Control”, adică de control al maselor, împreună cu Pompierii, cu Poliția și așa mai departe. Din considerente de securitate, ăntr-adevăr, și în Piață, dar și pe străzile adiacente pot deveni căi de evacuare, nu pot fi amplasate terase. Două lucruri sunt aici importante, sau trei. Unu, siguranța unui eveniment de asemenea amploare nu cred că se poate negocia. Doi, niciuna dintre aceste terase nu este autorizată, deci oricum am putea să le ridicăm în orice moment, pentru că perioada de autorizare doar acum începe. Dar, cel mai important, mi se pare că noi ne dorim, și asta a fost și comunicat, ne dorim ca proprietarii de restaurante, baruri, cafenele din zona centrală să vândă băuturi, mâncare, pentru toți acești oameni. Din punct de vedere comercial, nu au cum să nu iasă pe plus. Această restricție este valabilă până sâmbătă dimineața, de atunci pot să își pună deja scaunele și mesele”, a anunțat Fritz.

Țoancă a revenit și a cerut o nouă întâlnire pe această temă cu firmele afectate de măsură. Răspunsul a fost prompt.

Nici eu, nici ISU, nici Poliția nu vor fi de acord cu 15.000 de oameni în Piața Unirii cu umbrele și mese și scaune unde, dacă Doamne Ferește, se întâmplă ceva lumea se va împiedica. E cât de bun simți și normal posibil”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

8 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

9 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

11 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

13 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

15 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

15 ore ago