A fost semnat un acord de parteneriat între Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I “ din Timișoara, Centrul de Proiecte al municipiului Timișoara și Asociația Tehnoarte.
Scopul parteneriatului îl reprezintă realizarea unui proiect din cadrul expoziției de grup Chronic Desire – Sete cronică semnat de Renée Renard (artist Avantpost) în perioada Februarie – Aprilie 2023 la Muzeul Corneliu Mikloși din Timișoara și Symbiosis – Expoziția grupului Avantpost în perioada Septembrie – Octombrie 2023 la Stațiunea Tinerilor Naturaliști din Timișoara. Cele două proiecte culturale sunt susținute de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara și sunt aferente programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.
Proiectul “Cea mai frumoasă dintre viețile mele posibile” face referire la un moment de cotitură din autobiografia artistei – examenul de admitere ratat la Facultatea de Agronomie precum și la tema recurentă a creației din ultimii 10 ani, rădăcinile (Un drum cât o sută de vieți, faBRIQUE). Instalația creată pentru spațiul din Muzeul Corneliu Miklosi reprezintă o primă etapa a colaborării dintre artistă și Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate, în care elementul de cercetare/ educație este introdus într-un spațiu expozițional. În cea de-a doua etapă a proiectului, care urmează să se implementeze în toamna 2023 în cadrul unei noi expoziții a grupului Avantpost la Stațiunea Tinerilor Naturaliști, va fi introdus elementul de creație artistică într-un spațiu de didactic/ experimental, acest demers în întregul său urmărind reconsiderarea funcționalităților specifice ale unui anumit tip de spațiu.
Proiectul pune față în față un atelier de artist și un laborator de cercetare științifică, inițiind un dialog între două limbaje și narative aparent diferite: cel al creativității artistice, al dorinței de a experimenta fără constrângeri, în care singura barieră este imaginația, și cel al cercetării și creativității științifice, bazat pe date reale, concrete, măsurabile și cuantificabile. În atelierul de artist se suprapun două portrete temporale și emoționale diferite: cel al tinerei absolvente de liceu care privește cu exuberanță spre o carieră în horticultură, cu cel al artistei mature care își caută (și își găsește) rădăcinile și care analizează, lucid și deopotrivă nostalgic, multiplele variante ale unui cum ar fi fost dacă.
În laboratorul de cercetare se inițiază culturi de celule și țesuturi din semințe și meristeme la specii horticole și se efectuează analize citogenetice referitoare la diviziunea celulară, cromozomi și aberații cromozomiale la plante.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…