Administratie

Surpriză pentru Consiliul Local Timișoara. Aleșii au avut al doilea plen într-o singură zi, unul “de îndată”

Consilierii locali timișoreni au avut luni o zi plină de acțiune. Dimineața au avut de aprobat bugetul orașului, au și făcut-o, chiar fără să se certe de data aceasta, pentru ca la câteva ore să aibă surpriza unei noi convocări ”în familie”, de această dată în cadrul unui plen “de îndată”. Ei au fost chemați din nou la vot pentru a aproba continuarea unui proiect de dezvoltare pentru Colterm.

Este vorba de achiziția a zece turbine, care să eficientizeze activitatea societății de termoficare. Municipalității timișorene, care a depus Cererea de finanțare, i-au fost cerute rapid o serie de modificări pentru a putea fi accesată finanțarea, spun cei de la PMT.

”Astăzi, a fost convocat de îndată Consiliul Local Timișoara pentru un proiect de HCL referitor la cererea de finanțare pentru proiectul de 10 turbine de înaltă eficiență. Ministerul Energiei a transmis Primăriei Timișoara o cerere lungă de clarificări, cu 9 pagini de solicitări și a dat termen de rezolvare doar 5 zile. Printre aceste clarificări se numără și cererea expresă de modificare a studiului de fezabilitate, un demers extreme de greu de realizat. Primăria a cerut o prelungire a perioadei de răspuns la clarificări și i s-au acordat încă 5 zile. Echipele Primăriei au lucrat și în weekenduri pentru a putea răspunde în doar 10 zile lucrătoare la toate aceste clarificări. Astăzi de dimineață încă se lucra la documentația aferentă studiului de fezabilitate, care a fost finalizată în urmă cu puțin timp. Pentru a putea depune la cererea de finanțare SF-ul actualizat este nevoie de aprobarea Consiliului Local Timișoara, de aceea primarul Dominic Fritz a decis convocarea de îndată a plenului, cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea indicatorilor investiției și ai SF-ului actualizat”, au motivat cei de la primărie momentul ciudat în care consilierii locali au fost convocați la două plenuri într-o singură zi.

Termenul de depunere al clarificărilor solicitate de Ministerul Energiei era chiar luni. Proiectul este depus de Primăria Municipiului Timișoara, are o valoare totală de 250 de milioane lei și prevede cumpărarea a 10 turbine de înaltă eficiență pentru producerea în cogenerare a energiei termice și electrice.

Întâlnirile consilierilor locali continuă și marți, când e convocat un nou plen, extraordinar, pentru a se analiza situația dificilă de la Colterm.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

5 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

6 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

7 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

10 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

11 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

12 ore ago