Trei consilieri judeţeni ai USR, Raul Olajos, Dănuţ Tamaş şi Bianca Luca par să-şi fi reconfigurat traseul politic, optând pentru REPER-ul lui Dacian Cioloş. Dizidenţa lor nu este oficială, dar este cunoscută la vârful USR Timiş. Ei nu demisionează din USR şi nu se pot înscrie oficial în REPER, fiindcă şi-ar pierde mandatele.
Cu toate că USR Timiş este considerată cea mai puternică filială judeţeană a acestui partid din ţară, orgnizaţia condusă de Dominic Fritz nu este ocolită de conflicte interne. Că aceste conflicte nu sunt publice, că oamenii nu-şi ridică poalele în cap, precum în alte părţi, poate fi un specific al locului. Nici hemoragiile din partid nu sunt ca în alte locuri, dar ele există. De exemplu, din patru parlamentari, unul, Daniel Toda, a demisionat din USR, pentru a se înscrie în REPER-ul lui Dacian Cioloş. E adevărat, el provenea din PLUS-ul lui Cioloş. În Consiliul Local Timişoara, Andrei Meşter (tot ex-PLUS), după ce a votat de mai multe ori în discordanţă cu partidul, a fost exclus din USR.
În CJ Timiş există nu mai puţin de trei membri dintr-un total de zece, care joacă deja în afara partidului. Este vorba de Raul Olajos, Dănuţ Tămaş şi Bianca Luca. De altfel, ceilalţi aleşi judeţeni le-au pus pe frunte eticheta de consilieri REPER. Toţi trei provin din PLUS-ul lui Cioloş. Olajos a fost chiar preşedinte al PLUS Timiş, fiind şi singurul care a intrat în conflict public cu Dominic Fritz. De altfel, el a şi fost înlocuit din poziţia de lider al Grupului USR din Consiliul Judeţean. Cu toate că aceste dizidenţe nu sunt recunoscute oficial, nici din partea celor trei consilieri, nici a liderilor USR Timiş, neoficial cei din urmă ni le-au confirmat.
Potrivit legislaţiei, un ales local îşi pierde poziţia dacă demisionează sau este exclus din partid. În al doilea caz, un ales se poate apăra, iniţial în interiorul partidului, apoi în instanţele civile. Un astfel de proces poate dura însă foarte mult. În Timiş există mai multe cazuri de acest gen. Astfel, consilierii judeţeni ex-PNL Alin Popoviciu şi Călin Roman şi-au pierdut efectiv mandatele în mai 2022, după ce au fost excluşi din partid în noiembrie 2020. Tot în instanţele civile se află cazurile consilierului local ex-PNL Raul Ambruş şi al amintitului Andrei Meşter.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…