Administratie

USR Dumbrăvița se luptă cu tot spectrul politic din comună. Proiectul de buget, retras de la vot de către primarul Bugarin

USR Dumbrăvița acuză toate celelalate partide din consiliul local al comunei periurbane a Timișoarei că vor să lase localitatea ”în noroi”. Mai precis, acuzațiile prezentate se referă la un amendament depus de consilierii non-USR pentru blocarea procedurii de ”reciclare” a carosabilului pe 40 de străzi, proiect pornit de primarul Horia Bugarin. Concluzia: acesta a retras de tot proiectul de buget al comunei.

Consilierii locali din PSD, PNL, PRO România și UDMR (USL 2.0) au votat un amendament la Proiectul de Buget pentru anul 2023 care lasă locuitorii de pe 40 de străzi „în noroi”. Primarul USR Horia Bugarin avea în plan să recicleze peste 40 de străzi, pe o distanță de 12 km, în felul acesta eliminând drumurile de pământ din localitate, o problemă cu care Dumbrăvița se confruntă de mulți ani”, a anunțat USR Timiș.

Reciclarea străzilor reprezintă o procedură rapidă prin care piatra existentă în substratul străzii este sfărâmată, amestecată cu un liant hidraulic, compactată și protejată la suprafață de un strat dublu cu tratament bituminos și criblură.

Din cauza unor interese politice mărunte, locuitorii comunei din vecinătatea Timișoarei vor avea de suferit, mai spun reprezentanții formațiunii politice.

Din păcate pentru locuitorii celor 40 de străzi neasfaltate, fostul primar PSD Victor Malac s-a opus complet reciclărilor și prin amendamentul lui a eliminat toate aceste străzi din proiect. Amendamentul a trecut în ciuda opoziției totale a USR-ului, iar astfel alianța „USL 2.0” a lăsat aceste străzi în noroi.”, a declarat Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței.

În urma celor întâmplate, Horia Bugarin a decis retragerea de pe ordinea de zi a întregului proiect de buget înaintea votului final.

Nu voi renunța să lupt pentru condiții mai bune pentru cetățeni, blocate în mod meschin de interese politice mărunte.”, a concluzionat acesta.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

2 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago