Economic

ANCOM vrea introducerea internetului rapid în 51 de localități din zonele ”albe”

Un număr de 51 de localități din Timiș au fost incluse de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pentru a fi incluse pe lista celor care ar trebui să beneficieze de sprijin pentru introducerea internetului de bandă largă. Obligația accesului la internet de viteză mare este parte a obiectivelor ce trebuie îndeplinite de România ca parte a PNRR.

În vederea îndeplinirii obiectivelor din Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR), respectiv Investiția I11 – „Implementarea unei scheme de sprijin a utilizării serviciilor de comunicații prin diferite tipuri de instrumente pentru beneficiari, cu accent pe zonele albe” din Componenta 7, Pentru a stabili zonele care trebuie să beneficieze de sprijin, instituția supune consultării publice situația localităților din România cu privire la existența de rețele publice fixe de comunicații electronice de bandă largă.

Pe lista prezentată se află 51 de localități din Timiș, unele dintre acestea nu au deloc rețele fixe de internet, altele beneficiază de rețele cu viteze sub 30 de Mbps.

Prin derularea acestei consultări, ANCOM urmărește verificarea corectitudinii informațiilor pe care le deține, la nivel de localitate, privind acoperirea cu rețele fixe de bandă largă care deservesc utilizatorii finali, persoane fizice și, totodată, colectarea intențiilor de investiții în dezvoltarea în următorii 3 ani a unor rețele fixe de bandă largă ultrarapidă în localitățile în care nu există deja astfel de rețele.

Lista deținută de ANCOM cu privire la acoperirea teritoriului României cu rețele publice de comunicații electronice capabile să asigure accesul persoanelor fizice la servicii de internet de banda larga, la punct fix, pot fi găsite aici .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cod galben de viituri, până vineri, în mai multe bazine hidrografice. Pericol mai ales în Caraş-Severin şi Timiş

Hidrologii anunţă cod galben de viituri, până vineri, la ora 10.00, în mai multe bazine…

30 de minute ago

Cum să economisești bani pentru visurile tale

A economisi bani este, pentru multă lume, un subiect limitat la a pune câțiva bani…

59 de minute ago

Competiție de baschet 3×3 la Iulius Town , în weekend

Competiția 3x3 Iulius Town Challenge are loc în acest weekend, iar kit-urile pentru „The Color…

O oră ago

Se caută asociații de proprietari interesate de eficientizarea energetică a blocurilor

Primăria Timișoara caută doritori pentru a participa la programul de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale,…

2 ore ago

Drumul dintre Orșova și Drobeta Turnu Severin, închis circulației

Circulația pe drumul național 6, între Orșova și Drobeta Turnu Severin, este momentan închis circulației.…

2 ore ago

Proiectul Bulevardul Cetății, primul finalizat pe noul ciclu de finanțare europeană. Coșurile de gunoi selective sunt bine integrate

Proiectul reabilitării bulevardului Cetății a fost vizitat de reprezentanții Uniunii Europene. Acesta este considerat ca…

2 ore ago