Sport

VIDEO Gala anului în sporturile de contact se desfăşoară la Timişoara. Lupta finală pentru Daniel Corbeanu

Dynamite Fighting Show ajunge la Timișoara. Timişoreanul Daniel Corbeanu îşi va agăţa mănuşile în cui cu un meci de excepţie.

Cea mai mare organizație de sporturi de contact din România, Dynamite Fighting Show (DFS), va ajunge, în premieră, pe 12 martie, la Timișoara, pentru ediția cu numărul 18, gala Luptă Finală. Pe lângă alte nume consacrate, toți ochii vor fi ațintiți spre meciul de retragere al campionului timișorean, Daniel Corbeanu, care îl va înfrunta pe legendarul Erkan Varol.

După ce precedentele evenimente au avut loc în orașe precum București, Cluj, Iași, Constanța, Craiova, Baia Mare sau Arad, Dynamite Fighting Show a anunțat că primul eveniment din seria Grand Prix al sezonului 2023 va începe la Timișoara. Organizația condusă de Cătălin Moroșanu a organizat la începutul anului și o gală la Torino, Road to DFS, în fața a aproape 5.000 de spectatori.

În cel mai așteptat meci al serii, Daniel Corbeanu se va duela cu turcul Erkan Varol în meciul său final. Cu o carieră începută acum aproape 20 de ani, Corbeanu (34 de ani) a strâns 56 de meciuri la profesioniști, cu 41 de victorii, dintre care 26 prin KO. Multiplu campion național și campion european, timișoreanul a scris istorie și în Asia, acolo unde a luptat aproape trei sezoane, fiind unul dintre cei mai apreciați luptători străini din China.

„Pe kickboxing nu am mai luptat acasă de foarte mulți ani. Am emoții mari, mai ales că e ultimul meu meci și faptul că lupt în fața oamenilor care m-au susținut în tot acest timp înseamnă mult pentru mine. Le mulțumesc celor care au contribuit la această șansă și promit că voi da 110% din mine pentru a face un meci mare”, a spus Corbeanu.

Despre adversarul său, care are deja titluri europene și mondiale în palmares, Corbeanu e tranșant: „Va fi totul sau nimic. Poate aduce și sabia lui Ștefan cel Mare dacă tot vine, că la întoarcere nu am dubii că va avea nevoie de susținere. Voi încerca să câștig prin KO, nu mă gândesc să duc meciul la puncte”.

Într-un alt duel de top, triplul campion mondial Bogdan Stoica îl va înfrunta pe germanul cu origini ruse, Vladimir Tok, la categoria grea. Tok vine după ce în decembrie l-a făcut KO chiar pe timișoreanul Florin Ivănoaie în prima rundă. „Și cu Stoica va fi la fel”, a anunțat Tok.

De asemenea, pe 12 martie, vor debuta și turneele piramidale care vor stabili la finalul anului numele noilor campioni DFS la categoriile super mijlocie și grea. Astfel, la Timișoara vor avea loc sferturile Sebastian Cozmâncă vs Ilie Brancu, Florin Ivănoaie vs Cosmin Bucoveanu, ambele la grea, și Eduard Gafencu vs Mădălin Crăciunică, Andrei Ostrovanu vs Flavius Boiciuc, la super mijlocie. Un alt super fight interesant va fi cel dintre Bogdan Ciobănașul Năstase și brazilianul Rodrigo Mineiro.

În deschidere se vor desfășura și patru meciuri cu sportivi din zonă: Cristian Conea vs Vali Petruț, Bogdan Takacs vs Florin Rus, Dănuț Coșoi vs Andrei Varga și Daniel Micu vs Suraj Merchsam.

Organizatorii au anunțat deja faptul că biletele în zona VIP s-au epuizat încă de săptămâna trecută, în timp ce, în acest moment, în tribune au mai rămas aproximativ 400 de locuri. Prețul unui bilet este de 75 de lei și este disponibil pe platforma bilete.ro

Partenerii Dynamite Fighting Show 18 Luptă Finală pentru 12 martie sunt Superbet, Fornetti, Consiliul Județean Timiș, Redis, Dey Security, Pro TV, Iulius Town, Fabrica de Print, Federația Română de Kempo, Armura, Peak Sport, Monster Energy, Tellur și SportExtra.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

6 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

7 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

9 ore ago

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor

Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A -…

10 ore ago

Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare

Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de…

10 ore ago

Surori rătăcite în Timişoara, ajutate de poliţiştii locali să-şi regăsească mama

Peripeţii cu final fericit, dar şi cu câteva semne de întrebare în ceea ce priveşte…

11 ore ago