Consiliul Judeţean Timiş

Studiul de Fezabilitate pentru noul stadion al Timișoarei e întârziat zece luni. Demolarea vechii arene e blocată

Consiliul Județean Timiș nu poate porni procedura pentru demolarea vechiului stadion al Timișoarei pentru că nu a fost emisă hotărârea de guvern care să aprobe finanțarea pentru cel nou, spune Alin Nica, președintele CJT. Studiul de fezabilitate pentru noua investiție este deja în întârziere cu peste zece luni.

Insistăm, dar întârzierile continuă să se mențină, spune Nica, admițând că proiectul noului stadion e enorm rămas în urmă. El mai recunoaște că de rezolvat, la nivel local, mai este și un aviz de la ISU.

Noi tragem de ei, îi pistonăm lună de lună, vedem că se tot poticnesc, dar insistăm pentru că e interesul nostru să ducem această lucrare la bun sfârșit. Ordinul de începere pentru Studiul de Fezabilitate s-a dat anul trecut în primăvară. E categoric o întârziere de aproximativ 10 luni, după calculele noastre și de aceea am sunat și proiectantul și ministrul, am avut și o întâlnire cu ministrul, în această direcție , de punere a presiunii pe acel proiectant să finalizeze lucrările. Noi ne-am manifestat disponibilitatea de a ajuta cu privire la obținerea avizelor ce țin de instituțiile  avizatoare locale  și mai avem doar la ISU o etapă de îndeplinit pentru acest Studiu de Fezabilitate, urmând ca după ce se obțin toate avizele și de la nivel național să intre în comisiile de avizare de la CNI și în comisia interministerială. E nevoie și de un aviz de la Ministerul Finanțelor pentru că e o investiție inclusă în Planul Național de Investiții publice, tot ce depășește o anumită valoare, din câte știu 100 milioane de lei, trebuie să obțină acest aviz și să fie inclusă pe această listă națională”, a declarat Alin Nica.
Problema este că CJT nu se poate apuca de procedurile pentru demolarea actualei arene, pentru că legislația nu permite acest lucru fără o aprobare de la București, pentru ridicarea unei construcții similare. Totuși, CJT caută soluții să poată demara procedura și înainte.
După ce se obține și acest aviz se intră în Guvern și se adoptă hotărârea de guvern de alocare a finanțării. Din acel moment noi putem să ținem licitația pentru demolare. Analizăm să vedem dacă putem să ținem licitația cu clauză suspensivă, dar încă analizează colegii noștri de la Juridic acest aspect.”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago