Economic

Insolvența, în atenția mediului de afaceri timișorean

Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu  Camera de Comerț, Industrie și Agricultura Timiș, organizează conferința cu tema: ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”.

Evenimentul are loc în data de 6 aprilie, între orele 10.00 – 15.00, în Sala Banat a Centrului Regional de Afaceri Timișoara.

Dificultatea financiară și insolvența fac parte din viața companiilor astfel încât va fi abordată problema și din perspectiva creditorului, a celui care este afectat de insolvența partenerului său de afaceri. Vor fi prezentate idei și măsuri de limitare a expunerii înainte de intrarea în insolvență a partenerului, sintetizam drepturi și obligații ale creditorilor odată cu deschiderea procedurii, dintr-o perspectivă practică a lectorilor având la bază experiența în domeniul insolvenței acumulată în peste 20 de ani și din derularea a peste 1000 de dosare/cazuri.

Echipa de specialiști / lectori va fi formată din: Gheorghe Piperea, partener coordonator SCA Piperea și Asociații și RomInsolv SPR; Alexandru Rățoi, partener SCA Piperea și Asociații; Florian Mateiță, partener RomInsolv SPRL; Mircea Deaconu, partener RomInsolv SPRL.

Co-moderator și lector este Flavia Consuela Crăciun, practician în insolvență, arbitru la Curtea de Arbitraj a CCIAT, care va prezenta problematica aferentă creanțelor curente în procedura insolvenței.

Este de notorietate faptul că fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ ale dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor. Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și, totodată, și nu în ultimul rând, cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința este structurată în două sesiuni și o pauză de cafea.

Taxa de participare: 150 lei + TVA pentru membri CCIAT și 200 lei+TVA pentru nemembri

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

2 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

2 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

3 ore ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

4 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

17 ore ago