Administratie

Primăria Timișoara și AFM, în dispută pe tema unor penalizări de milioane de lei

Primăria Timișoara a primit din partea Administrației Fondului pentru Mediu o somație referitoare la obligația plății unor sume importante de bani în contul unor datorii apărute pentru că vechea administrație nu ar fi plătit toată suma în contul reciclării unor materiale plastice. De cealaltă parte, Primăria se apără și spune că și-ar fi plătit la zi toate datoriile convenite în urma unei eșalonări a datoriei totale de peste cinci milioane de lei.

În luna februarie a anului precedent, AFM anunța municipalitatea timișoreană că mai are de plată 4,2 milioane de lei în contul unor datorii apărute după ce administrația Robu nu și-ar fi plătit contribuția pentru nerealizarea integrală a obligației de reciclare a deșeurilor. Atunci, Dominic Fritz îl numea pe Nicolae Robu ”țepar notoriu”.

Noua conducere a primăriei s-a trezit cu datoria, care a crescut la 5,6 milioane de lei din cauza penalităţilor. A cerut și a primit o eșalonare a datoriei respective, iar cei de la primărie spun că lună de lună și-au plătit suma cuvenită. Doar că pe adresa instituției a apărut acum o depeșă din partea AFM în care se spune că eșalonarea a fost pierdută și că se va ajunge la executare silită.

Primăria răspunde și zice că a fost serioasă și și-a plătit banii.

„Așa cum am anunțat din luna februarie a anului trecut, Primăria Municipiului Timișoara este obligată să plătească AFM suma de 5,6 milioane de lei (4,2 milioane de lei plus penalități), pentru gunoiul băgat sub preș la propriu de administrația Robu în perioada 2016-2020. Mai exact, în perioada amintită, administrația Robu a declarat că a valorificat prin reciclare cantități mult mai mari de deșeuri decât o făcuse în realitate, dar și că ar fi depozitat cantități mult mai mici de deșeuri decât în realitate. Prin urmare, pentru a diminua impactul asupra bugetului local, actuala administrație a reușit să eșaloneze penalitățile impuse de AFM, plătind începând cu luna iulie a anului trecut tranșe egale de câte 470.000 de lei lunar pentru a stinge această datorie. Până în prezent, toate obligațiile Primăriei Municipiului Timișoara către AFM au fost achitate și suntem convinși că eșalonarea va fi menținută. Mai menționăm că Primăria Municipiului Timișoara nu a fost și nici nu este executată silit, plătind la timp toate obligațiile de plată pentru datoriile făcute de fosta administrație, nu doar către AFM, ci și alte instituții și companii, chiar dacă efortul bugetar pe care orașul îl face lună de lună este unul semnificativ”, a anunțat Primăria Timișoara.

Neoficial, se vorbește despre ratarea termenului de plată pentru o rată din luna decembrie 2022. De cealaltă parte, primăria spune că la mijloc ar fi fost doar o interpretare greșită din partea celor de la AFM și că situația ar fi fost deja lămurită.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

28 de minute ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

4 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

6 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

7 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

7 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

7 ore ago