Primăria Timişoara

Primarul Dominic Fritz a făcut lobby în ședință la guvern pentru preluarea Spitalului CFR

Cu o posibilă concurență din partea mediului universitar, primarul Timișoarei a discutat cu primul ministru, Ionel Ciucă, și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre preluarea spitalului CFR din orașul de pe Bega. Se pare că șeful administrației locale își dorește cu ardoare această unitate medicală, parte a unui pachet de 15 spitale CFR, din întreaga țară, pentru care se caută un alt viitor decât situația lor patrimonială actuală.

Poate cunoscând destul de puțin situația din România anilor trecuți, Fritz a vorbit despre existența unui spital CFR ca fiind o ”anomalie istorică”. Din anunțul referitor la discuțiile purtate, primarul pare destul de sigur de preluarea acestei unități medicale. Acest spital a fost solicitat și de Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, pentru a deveni spital universitar.

”Azi (n.r. vineri) am participat la o ședință de Guvern cu primul-ministru Ciucă și vicepremierul Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara. Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale”, a anunțat primarul.

De ce vrea Dominic Fritz atât de mult acest spital? Pentru că oferă 200 de noi paturi de spitalizare, pe care Spitalul Municipal Timișoara nu le are. Cu acest spital în administrare, s-ar putea accesa mai ușor și fonduri europene.

”Practic, dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea de câștigat. Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest”, mai spune Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

O oră ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

O oră ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

3 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

3 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

5 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

5 ore ago