Primăria Timişoara

Primarul Dominic Fritz a făcut lobby în ședință la guvern pentru preluarea Spitalului CFR

Cu o posibilă concurență din partea mediului universitar, primarul Timișoarei a discutat cu primul ministru, Ionel Ciucă, și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre preluarea spitalului CFR din orașul de pe Bega. Se pare că șeful administrației locale își dorește cu ardoare această unitate medicală, parte a unui pachet de 15 spitale CFR, din întreaga țară, pentru care se caută un alt viitor decât situația lor patrimonială actuală.

Poate cunoscând destul de puțin situația din România anilor trecuți, Fritz a vorbit despre existența unui spital CFR ca fiind o ”anomalie istorică”. Din anunțul referitor la discuțiile purtate, primarul pare destul de sigur de preluarea acestei unități medicale. Acest spital a fost solicitat și de Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, pentru a deveni spital universitar.

”Azi (n.r. vineri) am participat la o ședință de Guvern cu primul-ministru Ciucă și vicepremierul Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara. Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale”, a anunțat primarul.

De ce vrea Dominic Fritz atât de mult acest spital? Pentru că oferă 200 de noi paturi de spitalizare, pe care Spitalul Municipal Timișoara nu le are. Cu acest spital în administrare, s-ar putea accesa mai ușor și fonduri europene.

”Practic, dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea de câștigat. Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest”, mai spune Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

10 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

15 ore ago