Primăria Timişoara

Primarul Dominic Fritz a făcut lobby în ședință la guvern pentru preluarea Spitalului CFR

Cu o posibilă concurență din partea mediului universitar, primarul Timișoarei a discutat cu primul ministru, Ionel Ciucă, și cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre preluarea spitalului CFR din orașul de pe Bega. Se pare că șeful administrației locale își dorește cu ardoare această unitate medicală, parte a unui pachet de 15 spitale CFR, din întreaga țară, pentru care se caută un alt viitor decât situația lor patrimonială actuală.

Poate cunoscând destul de puțin situația din România anilor trecuți, Fritz a vorbit despre existența unui spital CFR ca fiind o ”anomalie istorică”. Din anunțul referitor la discuțiile purtate, primarul pare destul de sigur de preluarea acestei unități medicale. Acest spital a fost solicitat și de Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, pentru a deveni spital universitar.

”Azi (n.r. vineri) am participat la o ședință de Guvern cu primul-ministru Ciucă și vicepremierul Grindeanu pentru o discuție despre viitorul celor 15 spitale CFR din România, din care și unul la Timișoara. Anomalia istorică să existe spitale în subordinea Ministerului Transporturilor, care n-are nicio treabă cu sănătatea, trebuie să înceteze. Premierul a subliniat că vrea să se finalizeze procesul de predare încă din acest an. Am anunțat Guvernul României încă din decembrie anul trecut că Municipiul Timișoara este gata să preia în administrare Spitalul CFR, unul din spitale de tradiție ale Timișoarei, cu buni specialiști și cu o paletă largă de servicii medicale”, a anunțat primarul.

De ce vrea Dominic Fritz atât de mult acest spital? Pentru că oferă 200 de noi paturi de spitalizare, pe care Spitalul Municipal Timișoara nu le are. Cu acest spital în administrare, s-ar putea accesa mai ușor și fonduri europene.

”Practic, dacă Spitalul CFR va fi transferat orașului, timișorenii vor avea de câștigat. Spitalul CFR ar spori capacitatea actuală a Spitalului Municipal cu încă 200 de paturi. Pacienții vor avea la dispoziție întreaga paletă de servicii medicale, într-o structură mai eficientă și coerentă decât acum. Am și avea acces mai facil la fonduri europene pentru modernizare, astfel încât în următorii ani Timișoara să-și întărească poziția de pol de servicii medicale de calitate pentru toată regiunea de vest”, mai spune Fritz.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Campanie de colectare gratuită DEEE în județul Timiș. ADID Timiș și ECO POSITIVE SA invită instituțiile publice și companiile să contribuie la un mediu mai curat

ADID Timiș, în parteneriat cu Organizația care Implementează Răspunderea Extinsă a Producătorului (OIREP) ECO POSITIVE…

8 minute ago

În comuna Moşniţa Nouă, patru clădiri ale unor instituţii de învăţământ se eficientizează energetic

În comuna Moşniţa Nouă se implementează patru proiecte de eficientizare energetică a unor instituţii de…

41 de minute ago

Lovitură de teatru în PNL Timiş! Primarul Buziaşului, Sorin Munteanu, îşi anunţă susţinerea pentru PSD la alegerile parlamentare.

Primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu, unul dintre cei mai influenţi edili PNL din judeţul Timiş,…

2 ore ago

La Palatul Baroc se amenajează expoziția care va prezenta colecția de tablouri Roberto Longhi, ”Luminile lui Caravaggio”/ VIDEO

Timișoara se pregătește de unul dintre cele mai importante evenimente culturale expoziționale. La Palatul Baroc…

2 ore ago

Lugojul, cea mai europeană echipă a Banatului! Calificare în optimile Challenge Cup

Victorie la acelaşi scor şi calificare la pas în faza următoare. CSM Lugoj a câştigat…

2 ore ago

Un cimitir sarmatic și o așezare veche de 3500 de ani au fost descoperite pe șantierul căii ferate Ronaț Triaj – Arad

Descărcarea arheologică de pe șantierul de reabilitare a căii ferate dintre Ronaț Triaj și Arad…

2 ore ago