Județul Timiș continuă să sufere din cauza lipsei de angajați. Chiar dacă sosirea unor refugiați ucraineni ar fi putut fi o soluție, doar câteva zeci de persoane din această țară au solicitat sprijin în vederea angajării, în timp ce rata șomajului continuă să scadă în județ.
Deschizi o fabrică sau un atelier nou, dar nu ai cu cine să lucrezi. Asta este concluzia multor patroni din Timiș care doresc să investească aici. Datele oficiale, furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș arată că în județ rata șomajului este de doar 0,65%, la finalul lunii ianuarie. Aceasta înseamnă că doar 2487 de persoane erau, oficial, în căutarea unei slujbe. Până și în rândul populației de sex feminin șomajul a scăzut sub 1%, mai precis 0,91%. doar 904 persoane beneficiază de sprijin financiar de la buget, aflându-se în perioada indemnizată. Deci, resul persoanelor sunt fie puturoși care nu vor deloc să muncească, fie chiar nu pot acest lucru.
Cei mai mulți șomeri sunt în Timișoara, 671.
O speranță legată de personal suplimentar disponibil a fost legată de prezența refugiaților ucraineni. Dar, soluția nu a fost una realistă, doar 83 de persoane din țara vecină sunt în evidențele AJOFM.
Nicolae Robu, consilierul preşedintelui CJ Timiş, Alfred Simonis, anunţă prohodul progresismului la nivel mondial, dar…
Punct final în disputa pe contractul de realizare a Centurii Vest Timișoara, ultima porțiune nefinalizată…
Viața administrativă a Timișoarei de sfârșit a anului 2024 a fost marcată de disputa pe…
Elevii se întoarc la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa dedicată sărbătorilor, dar vestea bună…
Cu un tot foarte grav, cei mai mulți politicieni preumblați pe la putere în slujba…
În fiecare an, pe 7 ianuarie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul, una dintre…