Eveniment

Trei sute de bicicliști au pedalat dinspre România spre Serbia, pe pista de biciclete de pe malul canalului Bega/FOTO

Primul weekend în care s-a putut traversa din România și Serbia, dar și invers, pe pista de biciclete de pe malul Begăi, a fost un real succes. Aproape 300 de persoane au trecut granița către Serbia, pe bicicletă, pe cea mai lungă pistă actuală de specialitate, din România.

Deschiderea punctului temporar de trecere a frontierei, pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, s-a dovedit a fi foarte apreciată de public. Datele înregistrate arată că aproape 300 de persoane au trecut frontiera, sâmbătă și duminică, între orele 8 – 20, pe cea mai lungă pistă de biciclete din România.
Măsura a venit în urma inițiativei Consiliului Județean Timiș, care a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, în perioada martie – octombrie 2023.
Președintele instituției, Alin Nica, consideră că un astfel de turism poate ajuta inclusiv Capitala Culturală a Timișoarei.
Faptul că atâtea persoane au răspuns apelului nostru de a petrece timp liber în natură, pe bicicletă, demonstrează că există interes pentru un stil deviață sănătos și dorința de a explora zonele turistice locale. Deschiderea acestuipunct de frontieră este mai mult decât binevenită și în contextul evenimentelorculturale care se vor desfășura cu ocazia Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Următoarele weekend-uri în care ar urma să fie posbilă trecerea în țara vecină pe pista de pe malul Begăi vor fi: 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie; 29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie; 28 – 29 octombrie.
În acest proiect, CJ Timiș este inițiator și partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

30 de minute ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

O oră ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

3 ore ago

Tramvaiele galbene Bozankaya vor fi revopsite in violet dacă Druckeria îi va cere acest lucru „primarului Robu”

Actuala administrație Fritz a fost acuzată de fostul primar Nicolae Robu că a înlocuit violetul…

6 ore ago

Jurnal de campanie (18). Confesiunile unui învins. Nicolae Robu recunoaşte: “Nimeni nu mă ia în seamă”

Cu cât se apropie alegerile din 9 iunie, Nicolae Robu este tot mai uzat, confuz,…

8 ore ago