Politica

Alin Nica vorbeşte de o alianţă la nivel local PNL – PSD. Alfred Simonis neagă şi spune că liderul CJ Timiş aberează

Alin Nica – candidat comun PNL – PSD la preşedinţia CJ Timiş; Doru Săndesc – candidat la Primăria Timişoara. Este un scenariu despre care preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, totodată preşedintele CJ Timiş, spune că este discutat. Liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, afirmă însă că Nica aberează, iar declaraţia lui trădează spaima că nu va mai ajunge preşedinte al CJ Timiş.

Zilele trecute, prezent în studioul TV Europa Nova, Alin Nica a confirmat, la o întrebare a moderatoarei, că există discuţii cu PSD pentru o alianţă electorală. Mai exact, Nica ar urma să candideze la preşedinţia CJ Timiş, iar Doru Săndesc din partea PSD la fotoliul de primar al Timişoarei.

„Este unul dintre posibilele scenarii pe care le avem în lucru. Adică să avem candidaţi unici din partea unei potenţiale alianţe în caz că se va merge pe această formulă la nivel naţional, pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Timişoara. La Consiliul Judeţean, dacă mergem pe această ipoteză, lucrurile sunt clare, fiindcă unul dintre cele două partide are deja această poziţie şi nu vom concura pe această poziţie. Nu negociem aici. La Primăria Timişoara trebuie să vedem, care este cea mai bună formulă. Dar acesta este doar unul dintre scenarii”, a afirmat Nica.

Alfred Simonis

El a primit însă o replică dură din partea omologului său din PSD Timiş, Alfred Simonis. El afirmă că nu a discutat niciodată acest scenariu cu Nica.

„Este o declaraţie absurdă a dlui Nica, fiindcă n-am avut nicio discuţie pe acest subiect. Declaraţia trădează însă spaimele dlui Nica. Mai exact, el ştie că nu mai are nici cea mai mică şansă să câştige un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean decât într-o alianţă cu PSD. Sunt însă visele domnului Nica, ele nu se vor împlini niciodată”, a declarat Simonis pentru deBanat.

Liderul PSD mai spune că declaraţia lui Nica vine şi în contextul în care PNL nu are un candidat viabil la Primăria Timişoara. Mai mult, îi cere lui Nica să nu mai vorbească în numele PSD.

„De asemenea, declaraţia trădează faptul că PNL nu are un candidat redutabil pentru Primăria Timişoara, de calibrul numelor vehiculate până acum în spaţiul public. Şi mă refer la Mihai Ritivoiu, Sorin Ionescu, Dodo Săndesc, Nicolae Robu, Dominic Fritz. Chiar şi aşa, oare ce spune Cosmin Tabără despre această afirmaţie a dlui Nica? Şi i-aş mai recomanda domnului Nica să nu mai vorbească în numele PSD şi să-şi vadă de partidul său. Eu, de exemplu, nu am vorbit niciodată în public despre ce se vehiculează în mediul politic, respectiv că dl. Nica nu va candida la anul pentru nicio funcţie, fiindcă nu va avea susţinere. Eu nu fac astfel de declaraţii, aşa că ar trebui şi el să se limiteze la problemele PNL. Ca o concluzie, e o declaraţie aberantă, iar dl Nica nu va mai câştiga preşedinţia CJ Timiş, fiindcă nu vom face alianţă cu PNL”, a mai spus Simonis.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago