Primăria Timişoara

Cei doi viceprimari ai Timișoarei s-au duelat în jigniri în plenul consiliului local: sprijinitor de lopată, lipsa facultăților, infantilism

Ședința de consiliu local timișorean de marți a continuat tradiția circurilor de tot felul cu care diferiți aleși locali ne-au obișnuit. Motivele parcă nici nu mai contează, atât timp cât protagoniștii ies în față. De această dată, în fața electoratului subiectul ”de luptă” a fost schimbarea regulamentului de sprijinire de către primărie a procesului de reabilitare a clădirilor istorice. Replica zilei, ”Sprijinitor de lopată”, beneficiar, viceprimarul Cosmin Tabără, autor, colegul său de conducere a primăriei, cel de-al doilea viceprimar, Ruben Lațcău.

Subiectul s-a dovedit a fi extrem de arzător, altfel nu ne putem imagina cum de consilierii locali au fost atât de categorici în opiniile lor, de ce s-au jignit și au urlat în plen.

Discuția a pornit atunci când Cosmin Tabără a luat cuvântul și le-a atras atenția celor de la USR că nu au vrut să țină cont de sugestiile sale, dobândite și în urma unei vizite la Oradea, unde programul de reabilitare a fost un real succes.

”În urma cu doi ani, erau discuții foarte aprinse în acest Consiliu Local legate de acest regulament. Constatasem cu toții că trebuie aduse îmbunătățiri. Am încercat să discutăm. Atunci ați grăbit acel regulament și v-am spus că vor exista probleme și că nu se vă putea aplica, că vor fi zero contracte încheiate. În momentul în care am discutat în cadrul Consiliului Local și ați tratat cu înverșunare luările noastre de poziții, ați spus că noi suntem cei care ne opunem, că noi greșim”, a spus în ședință Tabără.

S-au pierdut doi ani degeaba pentru proiectul de reabilitare, nici prima modificare a modului de derulare a proiectului nu a ținut cont de sugestiile lansate. Concluzionând, Tabără a spus că pe acest subiect mandatul de patru ani va prinde actualul CLT fără vreun succes.

„Din păcate, nu am făcut altceva decât să pierdem mai bine de 2 ani de zile, iar acum modificăm un regulament. Din păcate, 2024 nu ne vă găsi poate cu nimic realizat în urma noastră, în mandatul de 4 ani. Timpul este scurt, banii sunt puțini și regret tergiversarea acestui regulament”, a mai spus Tabără.

Se pare că viceprimarul Ruben Lațcău a fost, oarecum, afectat de poziția lansată de Tabără, l-a luat în colimator, l-a acuzat pe el și pe fosta administrație liberală de incompetență și lipsă de acțiune, numindu-l pe colegul său de conducere a primăriei ”Rezemător de lopată” care stă deoparte, se uită și dă sfaturi

”Vreau să constat rolul ăsta de rezemător în lopată pe care îl are domnul viceprimar Tabăra de doi ani și jumătate, în care deși a avut de-a lungul timpului multe responsabilități, în mod constant ia această poziție a meșterului care stă rezemat în lopată și își da cu părerea despre ce ar fi trebui să facă alții în timp ce el se uită la alții care lucrează și încearcă să facă ceva”, a afirmat Lațcău.

În una din puținele dăți în care l-am văzut pe Tabără nervos într-o ședință de consiliu local, acesta a spus despre Lațcău cum că s-ar afla la grădiniță și a întrebat dacă este în deplinătatea facultăților.

Domnule Lațcău, dumneavoastră aveți impresia că vorbiți la grădiniță cu niște copii. Dumneavoastră faceți niște afirmații sau încercați să faceți bășcălie de tot ce înseamnă administrația. Știți foarte bine că în acel consiliu s-a votat așa cum ați vrut dumneavoastră. Și cu lopată sau fără lopată, acel regulament n-a semnat niciun contract de reabilitare. Despre ce vorbiți? Sunteți în deplinătatea facultăților când vorbiți așa ceva?”, a spus Tabără.

Desigur, Lațcău nu s-a lăsat și a spus că Tabără are comportament infantil și că face inventare ale frustrărilor sale, din ultimii doi ani, pe care le varsă asupra conducerii primăriei.

Circul a continuat cu trio-ul Simion Moșiu, Rodica Militaru, Ana Munteanu. Primul a spus că Militaru uită, ceea ce ar fi ”scuzabil” pentru ea, aceasta a reacționat spunând că Moșiu jignește, iar în apărarea celei din urmă a sărit Ana Munteanu care a caracterizat comportamentul liberalului fiind ”mahala”, aceasta pe un ton plin de volum.

Primarul Fritz a reușit, oarecum, calmarea situației, spunând că regulamentul poate fi îmbunătățit.

Conform tradiției, când toată lumea a ieșit în evidență și s-au terminat certurile, proiectul de modificare al regulamentului a fost adoptat fără probleme, cu 18 voturi. De fapt, modificarea nu aducea nimic spectaculos, era doar o adaptare la modificările legislative naționale. Trebuie spus că până în prezent nu a fost semnat niciun contract de reabilitare, chiar dacă ar exista numeroase dosare în discuție, după cum au spus reprezentanții Biroului de specialitate din Primăria Timișoara.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

3 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

4 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

5 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

6 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

6 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

6 ore ago