Administratie

CFR dă peste patru milioane de lei pentru realizarea documentației de expropiere pentru reabilitarea căii ferate Caransebeș – Timișoara – Arad

CFR caută firmă care să se ocupe de realizarea documentației aferente operațiunilor de expropiere a imobilelor aflate pe coridorul feroviar al liniei Caransebeș – Timișoara – Arad, care va fi reabilitat cu câteva miliarde de euro. Pentru acest contract aferent documentației se oferă nu mai puțin de 4,6 milioane de lei.

Compania Naţională de Căi Ferate „C.F.R.”- S.A. derulează implementarea proiectului „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad”, proiect de interes național, finanțat din sumele reprezentând asistența financiară nerambursabilă aferentă PNRR, aflat în prezent în etapa de execuție a lucrărilor.
Proiectul „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este parte componentă a celor două coridoare ce traversează teritoriul național, respectiv: Coridorului Rin – Dunăre și Coridorului Orient / Est – Mediteranean.
În conformitate cu prevederile legale privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare execuției lucrărilor, „C.F.R.” S.A. a întreprins demersurile necesare exproprierii, respectiv a fost promovată și aprobată Hotărârea de Guvern nr. 1038/18.08.2022 privind aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.
Acum se caută o firmă care să întocmească documentația aferentă proiectului. Localitățile vizate sunt situate pe raza teritorială a mai multor localități din mai multe județe: Caransebeș, Păltiniș, Constantin Daicoviciu și Sacu, județul Caraș–Severin; Găvojdia, Lugoj, Coșteiu, Belinț, Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Timișoara, Dudeștii Noi, Sânandrei și Orțișoara, județul Timiș; Vinga, Șagu, Arad și Vladimirescu, județul Arad.
Anunțul pentru stabilirea firmei care va întocmi documentația a fost publicat pe SEAP.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

2 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

2 ore ago

La Timișoara continuă modernizarea rețelei de termoficare a orașului

13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…

2 ore ago

Doi jucători străini vin la SCM USV via Constanţa

Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…

2 ore ago

Din această săptămână putem zbura direct între Timișoara și Dubai

Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…

3 ore ago

Florin Drăgan, rectorul UPT: „A fost un an plin de incertitudini în mediul economic, iar instabilitatea politică accentuează problemele”

La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…

3 ore ago