Administratie

CFR dă peste patru milioane de lei pentru realizarea documentației de expropiere pentru reabilitarea căii ferate Caransebeș – Timișoara – Arad

CFR caută firmă care să se ocupe de realizarea documentației aferente operațiunilor de expropiere a imobilelor aflate pe coridorul feroviar al liniei Caransebeș – Timișoara – Arad, care va fi reabilitat cu câteva miliarde de euro. Pentru acest contract aferent documentației se oferă nu mai puțin de 4,6 milioane de lei.

Compania Naţională de Căi Ferate „C.F.R.”- S.A. derulează implementarea proiectului „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad”, proiect de interes național, finanțat din sumele reprezentând asistența financiară nerambursabilă aferentă PNRR, aflat în prezent în etapa de execuție a lucrărilor.
Proiectul „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad” face parte din Master Planul General de Transport al României (MPGT) și este parte componentă a celor două coridoare ce traversează teritoriul național, respectiv: Coridorului Rin – Dunăre și Coridorului Orient / Est – Mediteranean.
În conformitate cu prevederile legale privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, pentru asigurarea suprafețelor de teren necesare execuției lucrărilor, „C.F.R.” S.A. a întreprins demersurile necesare exproprierii, respectiv a fost promovată și aprobată Hotărârea de Guvern nr. 1038/18.08.2022 privind aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, situate pe amplasamentul lucrării care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică.
Acum se caută o firmă care să întocmească documentația aferentă proiectului. Localitățile vizate sunt situate pe raza teritorială a mai multor localități din mai multe județe: Caransebeș, Păltiniș, Constantin Daicoviciu și Sacu, județul Caraș–Severin; Găvojdia, Lugoj, Coșteiu, Belinț, Topolovățu Mare, Recaș, Remetea Mare, Ghiroda, Timișoara, Dudeștii Noi, Sânandrei și Orțișoara, județul Timiș; Vinga, Șagu, Arad și Vladimirescu, județul Arad.
Anunțul pentru stabilirea firmei care va întocmi documentația a fost publicat pe SEAP.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

16 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

18 ore ago