Sport

Debut cu dreptul pentru Codrea la Politehnica, dar misiunea de a evita Liga 3 rămâne (aproape) imposibilă

În sfârșit, zi cu soare pe Știința. Poli Timișoara câștigă și al doilea meci din acest sezon cu FK Miercurea Ciuc. 2-1 s-a terminat jocul de duminică, la fel ca cel din sezonul regular, din ultima etapă din 2022. Pentru Poli e abia a treia victorie din tot sezonul de Liga 2, din 21 de jocuri.

Paul Codrea debutează cu dreptul ca antrenor la Poli, în timp ce Robert Ilyeș începe cu stângul la FK Miercurea Ciuc, cu un eșec. A fost și un joc al contrastelor, cu jucători foarte tineri, care și-au dorit mult să arate că pot îmbrăca tricoul alb-violet contra unei echipe experimentate, resemnată însă că nu se poate lupta la promovare.

Chiar dacă a dominat partida și a avut mai multe ocazii, Ciucul a fost condusă cu 0-2 după golurile lui Adrian Gîdea, câte unul în fiecare repriză. Oaspeții au redus din ecart, după un penalty ușor acordat de arădeanul Ardelean și transformat de Apro. Așadar, 2-1, după un meci care arată că Poli respiră, dar și că are jucători în propria pepinieră cu care se poate construi. Vlaicu, Marincu, Boariu, Adam, alături de deja consacratul Denis Radu, sau de jucători ca Mada sau Țurcaș, sunt nume care pot însemna ceva în viitorul acestei echipe.

Poli Timișoara: Murariu – D. Radu, Bocșan, Vlaicu, Taub – T. Călin – Gîdea (Tiihonen 78′), Marincu (E. Adam 90+1′), Târșa, Oanea (Porumb 80′) – Gavra (cpt.)(Boariu 78′).

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Romeo (Csiszer 67′), Kelemen (cpt.), Apro, M. Kovacs – Gal-Andrezly (Jelena 77′), Gheralia (El Sawy 67′), Panos (Vereș 61′), L. Kovacs, Jebari, Stancic (Schieb 77′).

 

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișoara are Plan de Acțiune pentru un Oraș Verde, elaborat de specialiștii BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a analizat Timișoara și a stability cam ceea ce…

29 de minute ago

Colterm e pregătită pentru furnizarea energiei termice în sezonul rece. Compania a achiziționat și toate certificatele verzi

Societatea Colterm a anunțat că a finalizat probele la rece pentru rețeaua de termoficare, iar…

2 ore ago

Programe de sprijin pentru angajați și pentru companii la UPT! Se va realiza și Harta Regională a Competențelor Viitorului

Investiții într-un viitor mai sigur, mai modern. Într-o lume aflată în continuă transformare, unde digitalizarea…

4 ore ago

Dansurile lumii vin pe Aripi! Eveniment deosebit în Galeria POD

Tobe, dansuri Tanoura și Odissi, călușari și derviși rotitori! Toate acestea și multe altele într-un…

5 ore ago

Bani câștigați de UPT pentru proiecte strategice de stagii de practică pentru studenți

Pentru un viitor și învățământ mai bun. Ratele mari de angajabilitate în rândul absolvenților UPT,…

6 ore ago