Administratie

Guvernul a aprobat datele tehnice pentru reluarea rapidă a lucrărilor la Centura Sud

La doar câteva zile de la anunțarea celor cinci oferte depuse în cadrul licitației pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de realizarea lucrărilor rămase de efectuat la Centura Sud de ocolire a Timișoarei, guvernul a aprobat în ședința de miercuri indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Varianta de ocolire Timişoara Sud “, județul Timiş.

În fapt, este vorba despre o reaprobare a indicatorilor, în conformitate cu situația actuală din teren, după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi pentru lipsa activității de pe șantier și întârzierea enormă în derularea proiectului.

Finanţarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1, se realizează din fonduri externe nerambursabile – Programul Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M.) 2014 – 2020 şi Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Pentru stabilirea conformității lucrărilor realizate, a restului rămas de executat în vederea actualizării proiectului au fost efectuate expertize tehnice pe domeniile de specialitate drumuri și poduri, astfel încât, prealabil continuării lucrărilor proiectate, să se realizeze o serie de remedieri necesare pentru categoriile de lucrări rămase în diverse stadii de execuție, nefinalizate și neprotejate.

În urma cercetării din teren s-a determinat că lungimea drumului rămas de finalizat este de 25,690 km, cu lățime platformă drum 10,00 m, din care lățime parte carosabilă 7,00 m.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) a fost aprobată la 815.876 mii lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 630.997 mii lei. Valoare totală rest de executat (inclusiv TVA) 560.852 mii lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 447.696 mii lei.

 

Share
Published by
Marcel Hoster
Tags: centura sud

Recent Posts

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 minute ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

O oră ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

15 ore ago