Primăria Timişoara

Aquatim luată în colimator, de un consilier, în plenul CL Timișoara: Nu repară trotuarele sparte cum trebuie și cere bani doi ani pentru aceleași lucrări

Consilierii locali timișoreni au avut de votat, marți, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre referitor la bugetul societății Aquatim, mai precis la programul de investiții din surse proprii al societății. Nimic interesant, doar că societatea amintită, ”perla coroanei” din visteria Primăriei Timișoara a fost luată la rost.

”Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului de investiții al operatorului regional al serviciilor de utilitate publică, de alimentare cu apă și canalizare AQUATIM S.A. din surse proprii, pentru anul 2023”, este numele documentației pentru care aleșii trebuiau să își dea votul. Aparent un proiect fără probleme, care ar fi trecut fără probleme la vot.

Dar, consiliera locală USR, Paula Romocean, a intervenit, spunând că e nemulțumită de modul în care societatea amintită închide șantierele după ce schimbă țevile din pământ. O sesizare corectă, uneori rămân efectuate lucrări de o calitate mai slabă. Dar, de asemenea, a mai spus că ar fi probleme cu niște sume de bani, care ar apărea și în bugetul de anul trecut, și în bugetul de anul acesta.

”Cred că cu toții am primit plângeri despre modul în care se execută lucrările de către Aquatim, lucrările de înlocuire de conducte de canalizare și, de asemenea, am văzut în acest plan de investiții câteva chestiuni inexplicabile, în sensul că vedem lucrări care au fost incluse și anul trecut în programul de investiții cu o anumită sumă, cu care nu s-a executat nimic sau aproape nimic, iar anul acesta aceiași lucrare este inclusă din nou în plan cu o sumă mai mare. Sper că conducerea Aquatim va ține cont de aceste probleme și, în primul rând va executa cu mai mare atenție lucrările care se execută în acest moment”, a spus Romocean.

După care a apărut un dialog absolut fără rost pe acestă temă în care Simion Moșiu, de la PNL a întrebat dacă Romocean știe dacă acele lucrări sunt efectuate de Aquatim sau de un subcontractor. A intervenit și viceprimarul Rubel Lațcău, care a părut nemulțumit de intervenția lui Moșiu, căruia i-a atras atenția că la vot este cu totul altceva, ceea ce, poate, sugera că ambii consilieri sunt oricum pe lângă subiect. După încă o serie de discuții irelevante pentru tema votată, disputa s-a închis tot cu o intervenție a consilierei USR.

”Nu are nicio relevanță, Aquatim este beneficiar și observăm cu toții ritmul în care se execută, nu sunt reparate corespunzător trotuarele după ce lucrările se finalizează și aceasta devine o problemă pentru toată lumea”, a mai spus Romocean.

Evident, conform tradiției, după toată această ”dispută”, proiectul de hotărâre a trecut fără absolut nicio problemă, cu voturi de la toată lumea, în total 21 de voturi pro.

De urmărit ar fi cea de a doua parte a interpelării, cea referitoare la sumele care apar și anul trecut și anul acesta în buget, dar mărite. Vom vedea dacă asemenea întrebări se vor mai ivi, poate Aquatim a devenit o societate interesantă. Conducerea acesteia este asigurată de ani buni de zile de Ilie Vlaicu, cel mai longeviv manager din toate firmele aflate în curtea municipalității, reușind să supraviețuiască pe post tuturor schimbărilor din fruntea primăriei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

11 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

13 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

16 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

16 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

16 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

16 ore ago