Primăria Timişoara

Nicio ședință CLT fără apelative ”împungătoare”: ”Condamnat penal”, ”Penibila intervenție”, ”Domnișorul Moșiu”

Ultimul plen al Consiliului Local Timișoara nu era interesant fără cel puțin câteva episoade de circ și împungeri între diferiți consilieri locali. ”Condamnat penal”, ”Penibila intervenție”, ”Domnișorul Moșiu”, sunt doar câteva dintre sloganurile folosite în discuțiile de nivel înalt purtate.

”Nervii” au pornit de la solicitarea de a se scoate de pe ordinea de zi a proiectelor referitoare la aprobarea bugetelor societăților aflate în subordinea primăriei, până când reprezentanții respectivilor societăți.

„Reiterez rugămintea pe care am mai avut-o, și anume ca cel puțin de două ori pe an, managerii firmelor din subordinea municipalității, măcar atunci când ne propun bugetul și rezultatele obținute, să vină aici să ne răspundă la întrebări, altfel riscăm ca consilierii să nu voteze, iar fără buget se blochează activitatea. Aici nu e vorba de politică, ci de bun simț. Eu cred că un manager, mai ales că au salarii pe măsură, pot veni sau pot delega pe cineva care să fie prezent și să răspundă la întrebări. Ar trebui să vină de cel puțin două ori în fața noastră, la bilanț și buget”, a fost cererea lui Țoancă.

Viceprimarul Lațcău, la această ședință prezent pe post de înlocuitor al lui Dominic Fritz, a cerut ca proiectele să fie votate acum pentru a asigura buna desfășurare a activității pentru societățile respective.

Următorul la inițiat discuții a fost Adrian Lulciuc, șeful consilierilor locali PNL.

”Domnul viceprimar, cu tot respectul, nu este vorba despre interesele societăților, evident că noi ne oferim disponibilitatea să venim și mâine la o extraordinară, sau atunci când domnii director se însănătoșesc sau sunt mai bine pregătiți, (n.r. aici intervine din nou, scurt, Lațcău, și spune despre Lulciuc că vindea măști la STPT în pandemie) mă scuzați dacă v-am întrerupt, să mă întrerupeți și dumneavoastră, haideți să fim respectuoși unul cu celălalt, doar că e important ca atunci când există director cineva să reprezinte societatea în ședințele de consiliu local, pot fi întrebări”, a fost replica lui Lulciuc.

Clasic, Lațcău nu se lasă.

”Apreciez îngrijorările dumneavoastră, mai ales ale domnului Lulciuc, care de când nu mai are coleg de partid director la STPT cu care să facă mai multe contracte în pandemie nu mai are același grad ridicat de încredere în informațiile care vin din STPT și nu mai știe în detaliu cum se cheltuiesc banii, deci nu mai există această predictibilitate. Dar, dat find faptul că vorbim de un buget construit într-un an în care STPT trece printr-o restructurare, va rog frumos, în această speță să votați pentru, să aprobăm acest buget”, a replicat viceprimarul.

Și dialogul continuă, în aceiași linie.

”Ca să nu trecem de la condamnatul penal la penibila intervenție, aș vrea să îi informez pe colegii de consiliu local că și atunci când aveam un coleg de partid la STPT, cum spune domnul condamnat penal, tot timpul, indiferent de culoarea politică, veneau reprezentanți ai societății din respect pentru noi toți”, a mai spus Lulciuc.

Desigur, apelativele ”spicy” au continuat, iar pe ordinea de zi a fost și una în care viceprimarul s-a referit la liberalul Simion Moșiu cu apelativul ”domnișor”.

Spre finalul ședinței, viceprimarul Cosmin Tabără chiar atrăgea atenția celor din sală că oamenii i-au atras atenția asupra nivelului dezbaterilor din ședințe, unul foarte … jos, de cele mai multe ori nelalocul lor. ”Stau cu capul în jos la aceste discuții”, spunea oficialul.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

49 de minute ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

2 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

4 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

9 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

9 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

16 ore ago