Timp liber

Food&Music Extravaganza aduce primul Festival al artei florale în Iulius Town

Primul Festival al artei florale – Florall din Iulius Town Timișoara are loc în acest weekend, 19 – 21 mai 2023, în Iulius Gardens, unde echipe de floriști din toată țara își vor prezenta parfumatele creații. Deschiderea festivalului va avea loc vineri, de la ora 17.00, unde vor fi prezente cele două organizatoare – Anca Vlad și Bianca Negrea.

În aceeași zi, de la 17.30, va avea loc și o demonstrație de artă florală susținută de invitatul de onoare – Maestrul Nicolae Agop, câștigător la expoziții și concursuri internaționale de flori și floristică profesionistă și jurat la numeroase concursuri internaționale de profil, originar din Republica Moldova. Sâmbătă, de la ora 10.00, cei mici sunt invitați să descopere arta design-ului floral, la atelierele de creație, unde vor împleti coronițe din flori, iar de la ora 17.00, cei mari sunt așteptați și ei să își încerce tenacitatea. Pe tot parcursul celor trei zile de festival vor avea loc o multitudine de demonstrații creative, programul întregului eveniment poate fi consultat pe pagina de Facebook a Iulius Town Timișoara .

Peste 20 de proiecte florale vor fi expuse în întreg parcul, iar printre acestea se vor regăsi: rochia care plutește, rochia care are ca temă principală „Farmecul Ielelor” din mitologia românească, „Costumul popular Femeiesc” din zona Banatului, „Fata Verde”, rochia în culori electrice, cu flori naturale vopsite, dar și flori construite de sârme decorative, cu efect metalic, dar și multe alte creații inedite.

Podul din Iulius Gardens va fi piesa de rezistență a festivalului pentru că acolo se va amenaja unul dintre photo cornere gândit de Ioana Nechifor, Campioana Cupei României de artă florală.

Cocktail Botanica Weekend continuă și în zona Park Lake, unde timp de două zile va avea loc și Music&Food Extravaganza. Scena va fi cucerită de cântăreața Lidia Buble, sâmbătă, de la ora 20.00, iar duminică, Vunk îi așteaptă pe timișoreni de la ora 19.00.

Food Extravaganza va fi pregătită în bucătăriile restaurantelor tale favorite din Iulius Town. Daily, Fenice Palas, La Trattoria, C-House Milano, @Fabrika, Nuba Town, Enjoy Sushi și Kai Town îți propun un weekend cu delicii fresh dintr-o varietate de bucătării internaționale.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

19 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

20 de ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

20 de ore ago