Politica

Greva profesorilor aruncă în aer rotativa la guvernare. Nicolae Ciucă trebuia să demisioneze azi din funcţia de premier

Rotativa se amână până la rezolvarea grevei profesorilor, au anunţat, în această dimineaţă, liderii coaliţiei. Potrivit calendarului stabilit zilele trecute, astăzi premierul Nicolae Ciucă urma să demisioneze din funcţie. Decizia liderilor coaliţiei vine după ce, joi, preşedintele Kaus Iohannis afirma că rotativa trebuie amânată până la teminarea grevei din învăţământ.

Liderii coaliției s-au reunit vineri dimineața în ședință la sediul Guvernului, în ziua în ace trebuia făcut primul pas al rotativei, respectiv demisia premierului. Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Honor au anunţat, în schimb, amânarea rotativei.

Am preluat mandatul de prim-ministru într-o preluare similară cu cea de acum în care nu erau problemele rezolvate și am putut atunci să găsim soluții pentru ceea ce a însemnat criza sanitară, din energie, a urmat apoi conflictul din Ucraina. Toate consecințele crizei economice, inflația și împreună coaliția de guvernare am reușit să depășim aceste crize successive. Am trecut de asemenea prin toate acestea asumându-ne cu responsabilitate și identificând soluții împreună cu dumneavoastră pentru toate problemele (…) Consider că toate aceste măsuri ne-au asigurat și creșterea economică, România fiind țara din Europa care a avut a treia cea mai mare creștere economic (…) Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condții în care situația se menținea la un anumit echilibru (…)  Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, să menținem acest dialog să găsim soluții pentru problemele cadrelor didactice”, a declarat premierul Nicolae Ciucă

“Această guvernare nu este doar despre stabilitate, ci este și despre asumare. Eu am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate. Este o decizie pe care ne-o asumăm împreună, împreună o să continuăm, eu reprezentând Legislativul, dumneavoatră reprezentând Executivul, o să încercăm să rezolvăm asceastă problemă, dar trebuie să avem și echilibrul de a găsi argumentele cele mai prielnice, și împreună ne-am asumat că în programul de guvernare prioritatea 1 sunt profesorii și sistemul de sănătate. Avem un calendar convenit cu liderii din învățământ, un calendar foarte scurt, pe care ni l-am asumat împreună. Cred că este decizia corectă să nu intrăm în decizii politice până nu rezolvăm greva profesorilor. Urmând să găsim împreună ulterior calendarul pentru rotație”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

“Ne-am asumat îmrepună această responsabilitate, în continuare cred că este nevoie de predictibilitate și responsabilitate. Există emoție în societate și ne-am asumat să rezolvăm. În această perioadă de când suntem la guvernare am avut „multe incendii”. Cu o mână am stins incendiile, cu alta am construit. Problemele din sistemul de învățământ sunt cunoscute pentru guvern si pentru coalitie, rezolvarea e în mâna guvernului, a parlamentului, și trebuie făcut etapizat. Aseară am decis împreună să continuăm în această formulă cu Nicolae Ciucă premier și să dăm răspuns așa cum își dorește societatea și cum ne-am asumat în programul de guvernare”, a afirmat şi Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

14 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

14 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

16 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

16 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

17 ore ago