Politica

Liberalii timișeni îi răspund primarului: ”Fritz este în stare de orice pentru a-și ascunde incompetența administrativă”

Liberalii reacționează după ce Dominic Fritz a acuzat guvernul că lasă Timișoara fără lumină pe stradă și fără bani de astupat gropi în asfalt. Ei spun că, de fapt, Fritz e incompetent din punct de vedere administrativ. Să taie de la plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare, care sunt la același capitol bugetar, nu e necesar să se taie iluminat și astupat gropi în asfalt.

”Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare anunțate de Guvernul Ciucă au stârnit o reacție cel puțin bizară din partea primarului Timișoarei, care pare să fi uitat ce a promis în campania electorală din 2020 când striga din toate puterile că trebuie reduse cheltuielile publice. Dominic Fritz spune că orașul care l-a ales să se ocupe de problemele administrației locale va avea de suferit din cauza reducerii cu 10 procente a cheltuielilor cu bunuri și servicii. În mod foarte ciudat, primarul Fritz afirmă că va tăia din banii pentru iluminatul și curățenia orașului, amenințându-i practic pe timișoreni cu întunericul și mizeria, după ce la capitolul opritul căldurii și apei calde în timpul iernii a confirmat cu brio. Interesant este că primarul Fritz nu a reușit să citească tot ce prevede acest capitol bugetar, sau a citit dar nu vrea ca cetățenii să știe că la cheltuieli cu bunuri și servicii intră și plata deplasărilor, consultanța și expertiza, dar și cheltuielile judiciare. De ce nu ar putea să taie 10% de la aceste capitole? De ce trebuie să taie de la curățenie și iluminat?”, spun liberalii.

Ei au și două răspunsuri la întrebările puse.

”Există două răspunsuri posibile. Primul ar fi că nu înțelege nimic din administrație și nu e capabil să conducă un oraș ca Timișoara, căci, desigur, atunci când dirijezi un cor de amatori nu ai de-a face cu capitole bugetare. Dacă așa stau lucrurile ar trebui să se întoarcă la corul lui. Al doilea răspuns posibil ar fi că nu poate tăia de la aceste capitole pentru că ar supăra clientela de partid care nu i-ar mai finanța apoi campania electorală, nu s-ar mai putea plimba prin lume pe banii timișorenilor și nu s-ar mai putea judeca cu toți funcționarii publici pe care i-a atacat și i-a jignit în ultimii ani. Ne-am bucura sa aflăm care e răspunsul lui Dominic Fritz și care e varianta corectă. Dacă nu ne răspunde el, poate se găsesc instituții ale statului care pot da un răspuns în cunoștință de cauză”, mai transmit cei de la PNL Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago