Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Timiș a instrumentat în primele trei luni ale acestui an un număr de 19 dosare penale, pentru loviri și alte violențe, dar și pentru trei furturi. Subprefectul de Timiș. Ovidiu Drăgănescu, a anunțat că în perioada următoare campaniile și măsurile de prevenție vor fi completate și de o nouă legislație ce prevede măsuri disciplinare mai severe.
”Primii care pot și trebuie să intervină pentru oprirea acestor fenomene sunt părinții și doar ulterior profesorii și instituțiile statului”, a spus Drăgănescu, după o întâlnire pe tema infracționalității din mediul preuniversitar, a bullyingului, cyberbulyingului din județul nostru. .
El cere atenționarea operatorilor comerciali privind interdicția vânzării de alcool minorilor, în special a celor care nu au camere de filmare pe casele de marcat. În acest sens o deosebită atenție va fi acordată barurilor, cluburilor și discotecilor.
Cyberbullyingul este stimulat de prezența telefoanelor mobile în spațiile de învățământ și trebuie restricționată de părinți și conducerea școlilor.
Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…
Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…
Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…
Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…
Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…