Sport

Respectați Timișoara! Piața Unirii și centrul orașului, loc de joacă pentru copiii care vor condiții normale ca să facă sport

Iubitorii de sport din oraș au fost așteptați, începând cu ora 17.00, cu o piesă de echipament pentru a protesta față de situația dezastruoasă a infrastructurii sportive din marea capitală a culturii europene.

Ideile pe care Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria le-a formulat în cadrul petiției Respectați Timișoara!, ce a adunat peste 1700 semnături, au fost acum concretizate. Există întrebări concrete pentru autorități, dar și idei despre ce am putea face toți după 25 mai pentru a ridica nivelul sportului din Timișoara. Acestea au fost concretizate într-un material publicat ieri pe site-ul oficial al asociației – www.druckeria.ro/dupa25mai și vor fi transmise și pe căi oficiale către Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș și parlamentarii de Timiș.

„Începând cu ora 17.00 ne strângem în Piața Unirii din Timișoara, la terasele din jurul pieței și pe spațiul verde din centrul acesteia. Vreme de mai bine de două ore așteptăm alături de noi sportivi seniori și juniori, antrenori, părinți sau suporteri, împreună transformăm Unirii într-un mare teren sportiv! Dacă nu avem baze, ne jucăm în centru!”, a fost mesajul Drickeria la care au răspuns sute de oameni și mai ales copii, care au umplut Piața Unirii și centrul orașului.

În jurul orei 19.15 se pornește organizat în marș pe traseul str. Vasile Alecsandri – Piața Libertății – str. Alba Iulia – Piața Victoriei – Primăria Municipiului Timișoara – b-dul C.D. Loga – CJT (Palatul Administrativ).

„Vrem să arătăm că Timișoara vrea sport, vocea noastră trebuie să fie puternică! Vă invităm să veniți îmbrăcați în culorile clubului pe care îl susțineți, cu steaguri ale acestuia și cu mesaje sau scandări prin care să arătați clar și răspicat că orașul nostru are nevoie de sport și de infrastructură sportivă de calitate!”, au mai spus organizatorii.

Reamintim, marile proiecte sportive ale Timișoarei sunt doar pe hârtie, în timp ce competițiile internaționale se mută la țară, Șagul organizâand meci inter-țări anul trecut și va face la fel și în acest an.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

10 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

10 ore ago