Administratie

S-a decis, 41 din cele 117 proiecte depuse pentru Bugetare Participativă merg mai departe

Comisia care decide ce proiecte propuse de cetățeni merg mai departe în proiectul de Bugetare Participativă a analizat și a hotărât ca 41 de proiecte din cele 117 depuse să meargă spre următoarea etapă de jurizare. 67 de proiecte nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate, fiind respinse.

Iniţiativele depuse au fost analizate din punct de vedere tehnic, juridic și financiar. Principalele motive care au stat la baza respingerii proiectelor sunt incompatibilitatea cu planuri ori lucrări existente pe agenda Primăriei, suprapunerea peste lucrări în derulare, depășirea bugetului solicitat pentru propunere sau neîncadrarea în obiectul prezentei inițiative. În total, timișorenii au depus 117 propuneri în cadrul acestei sesiuni a campaniei de bugetare participativă.

Pe lista realizată apar solicitări de parcări pentru biciclete, reparații trotuare, treceri de pietoni supraînălțate, parcuri și spații de recreere. Multe proiecte cu aceiași tematică se găsesc la mai multe dintre domeniile stabilite de primărie, ne referim la zone verzi, parcuri, terenuri de sport. Remarcăm un asemenea proiect cu o denumire ciudată:

”Delimităm verde omul de mașină la principalele porți de intrare a orașului”.

Motivul respingerii pentru proiecte este publicat pe pagina fiecărui proiect în parte, care poate fi accesată prin acest link:

https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/propuneri .

Dintre proiectele eligibile, 10 sunt dedicate zonelor Kuncz (2), Polonă (2), Ronaț (2) și Fratelia (4), alocarea bugetară dedicată special cartierelor defavorizate fiind o noutate a programului de bugetare participativă aflat anul acesta la cea de-a doua ediție.

Bugetul total estimativ al proiectelor eligibile este de peste 13.000.000 lei.

Până la finalul lunii (31 mai) pot fi depuse eventualele contestații, urmând ca din 1 iunie proiectele eligibile să intre în procesul de vot.

Contestațiile pot fi transmise prin email, la adresa cartiere@primariatm.ro sau pot fi depuse fizic, la Camera 12, în atenția Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

3 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

4 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

4 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

4 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

5 ore ago