Consiliul Judeţean Timiş

Schimbare de parteneri în proiectul de reabilitare a Castelului Mocioni. Institutul Multicultural se retrage, vine Asociația Miltonia

În cadrul proiectului de reabilitare a Castelului Mocioni din Foeni urmează să aibă loc o schimbare de parteneri. Așadar, conform unui proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni, Institutul Intercultural Timișoara ar urma să fie înlocuit în proiect de Asociația Miltonia.

Conform documentației, Institutul Intercultural are dificultăți în vederea asigurării contribuției la finanțarea Proiectului. Din acest motiv, a solicitat, printr-o adresă trimisă la Consiliul Județean Timiș, instituția care se ocupă de proiectul de reabilitare, solicită retragerea din proiect.
Luând în considerare adresa Institutului Intercultural Timișoara (IIT) cu nr. 105/23.02.2023, înregistrată la Consiliul Județean Timiș cu nr. 5241/23.02.2023 și la EMSCulture cu nr. 27205/02.03.2023, prin care se solicită retragerea IIT din calitatea de partener în proiectul „Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului Mocioni din Foeni” – acronim REVERMOCIONI, cod CALL03-1 depus în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin mecanismul Financiar SSE 2014-2021, decizie motivată prin dificultatea asigurării contribuției la finanțarea proiectului”, se spune în raportul aferent proiectului de hotărâre.
CJ Timiș s-a mișcat rapid și a derulat o procedură de selecție a unui nou partener. Cei aleși au fost Asociația Miltonia, din Dumbrăvița.
Având în vedere desfășurarea procedurii de selecție a noului partener din România pentru implementarea Proiectului “Reabilitarea, refuncționalizarea și revitalizarea conacului Mocioni din Foeni” – acronim REVER-MOCIONI, cod CALL03-1 din cadrul Schemei de ajutor de stat pentru restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, adusă la cunoștința publicului prin anunțul de selecție nr. 7414/13.03.2023, în urma căreia comisia de selecție a întocmit raportul cu nr. 9515/30.03.2023 și dosarul depus de Asociația Miltonia declarat câștigător, rezultat ulterior confirmat și de Operatorul de program. Apare ca necesară înlocuirea partenerului național 1, INSTITUTUL INTERCULTURAL TIMISOARA”, se mai spune în documentație.
Conform proiectuui, obiectivul acestuia îl constituie dezvoltarea economică, socială și culturală a județului Timiș prin punerea în valoare a Conacului Mocioni din Foeni, monument istoric de valoare națională și universală. Conacul Mocioni va deveni un centru pentru activități culturale, educaționale și artistice. Acțiunile prevăzute a se desfășura aici sunt intersectoriale, având specific cultural, educațional, patrimonial, turistic sau artistic.
Valoarea finanțării nerambursabile, din care 85% Grant SEE și 15% bugetul național, este de 9.521.000,02 lei, adică 1.934.101,21 euro. Valoarea totală a proiectului este de 16.969.459,77 lei sau 3.447.185,44 euro.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

3 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

4 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

6 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

6 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

7 ore ago