Consiliul Judeţean Timiş

Studiul de fezabilitate pentru stadionul Timișoarei a fost finalizat. Investiția crește la 137 de milioane de euro/FOTO

Compania care realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion care se va ridica la Timișoara pe locul actualului Dan Păltinișanu a reușit finalizarea documentației. Acum se așteaptă emiterea unei hotărâri de guvern care va face posibilă demolarea vechii arene, urmată de o altă hotărâre de guvern care să aprobe investiția în cel nou.

CJ Timiș, în subordinea cui se află proiectul, e deja pregătită să realizeze această etapă a demolării.

Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern. Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor. Zic „facem apel” deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului”, a anunțat Alin Nica.

În conformitate cu studiul de fezabilitate finalizat, costul lucrării a crescut, de la 124 la 137 de milioane de euro. Aceasta pentru că și prețurile materialelor s-au majorat, la fel și salariile. De asemenea, a fost solicitată micșorarea sumei care va fi necesară pentru întreținere, mai precis au fost solicitate folosirea de tehnologii noi, care să asigure consum mai redus de resurse.

Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri. Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro.

Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CFR Timișoara, din nou pe „șine”

Feroviarii au legat două victorii, ambele în deplasare. CFR Timișoara a obținut al doilea succes…

2 ore ago

A fost stabilită lista finală a consilierilor locali din Timișoara. Un reprezentant USR a rămas fără mandat

Prin intermediul unei încheieri civile, Judecătoria Timișoara a comunicat lista finală a consilierilor locali care…

3 ore ago

Se închid toaletele pe autostrada A1. Se toarnă asfalt

În perioada următoare, șoferii care circulă pe autostrada A1, între Timișoara și Sibiu, vor trebui…

4 ore ago

Au luptat, dar nu destul. Eșec pentru Lugoj la Brașov

Sala polivalentă ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov a fost locul de desfășurare a pratidei dintre…

4 ore ago

România, cea mai guvernabilă țară neguvernabilă

La prima vedere, clasa politică românească funcționează normal, sănătos. Are principii, asumă doctrine, studiază curente,…

5 ore ago

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

RETIM, în colaborare cu ADID Timiș, lansează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor…

6 ore ago