Primăria Timişoara

Viceprimarul Ruben Lațcău, blocat de viceprimarul Cosmin Tabără. Procedurile regulamentare au fost folosite la maxim

Avocatul Cosmin Tabără i-a oferit colegului său, Ruben Lațcău, un exemplu de măiestrie în folosirea la maxim a regulamentului de ședință de plen, marți seara. Exuberanța lui Lațcău, care a vrut săstimuleze” o nouă dispută politico-administrativă, a fost blocată de Tabără, cel puțin până la o viitoare ședință de plen.

E ședință extraordinară, nu sunt permise interpelările, a anunțat viceprimarul Tabără, care a stopat, astfel, dorința viceprimarului Lațcău, de a inflama public un nou subiect. Reprezentantul USR dorește, se pare de ceva timp, să afle de la colegul său de la PNL câți consilieri locali ai acestui partid ar avea contracte cu firmele primăriei.
Pe ordinea de zi a ședinței se afla și prezentarea unui raport, din partea lui Tabără, despre deplasarea sa la Tokyo. (Aproape) Deodată cei doi au vizitat Asia, liberalul în Japonia, Lațcău în Taiwan.

Aș dori să profit de faptul că domnul Tabără și-a pus acest raport, cu siguranță că va veni și raportul meu din deplasarea în Taiwan, la următoarea ședință de plen, nu e nicio problemă în sensul asta, demnitarii trebuie să-și reprezinte municipiul cu cinste, sunt convins că domnul tabără a făcut lucrul ăsta. Singura tristețe a fost că în acea perioadă când a fost dânsul plecat, sau chiar în perioada de după am dorit să îi pun o întrebare, într-un plen de consiliu local, și n-am avut această oportunitate, dânsul nefiind prezent la acea ședință, dacă îmi permite domnul Tabără să îi adresez acum o întrebare”, a spus Lațcău.
Inițiativa acestuia a fost întreruptă de Tabără, el a dovedit că este avocat și că știe să folosească regulamentele așa cum trebuie, la maxim, și i-a tăiat brusc elanul colegului său, pe care l-a acuzat că are un stil ”aurist”.
Eu știu întrebarea pe care doriți să mi-o adresați, puteați să o faceți și când ați fost astăzi la mine în birou, o să vă răspund, cred că am și făcut-o, v-am și răspuns. Dacă vă simțiți în largul dumneavoastră, ca să mă puteți întreba, este o ședință extraordinară. Și eu am mai încercat câte o interpelare, să o fac într-o ședință extraordinară și colegii mi-au sărit în cap. Dar cred că dacă vreți să transformăm aceste ședințe în stilul dumneavoastră, cum vă place, în stil aurist, puteți să o faceți. Dacă țineți la solemnnitatea ședinței, păstrați-vă întrebarea pentru o ședință ordinară și cu mare drag eu vă voi răspunde. (…) Procedura e procedură, dar dacă plăcerea dumneavoastră este să încălcați procedurile, puteți să faceți orice, oricum asta vă place”, a fost răspunsul lui Tabără, care a mai subliniat că răspunde la întrebare, dar într-un plen ordinar.
Cert este că întrebarea are doar scop politic, cel ”interpelat” spunând public că cei doi s-au întâlnit, la birou, dar acolo întrebarea nu a fost pusă.
Concluzia a fost trasă de ”neutrul” Radu Țoancă, care a remarcat că cei doi nu pot avea o relație normală. Deși birourile lor sunt unul lângă altul.
Haideți oameni buni că locuiți la trei metri unul de altul, aveți birourile acolo, chiar nu vorbiți toată ziua? Pe bune…”, a spus în plen și consilierul local PSD,

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

3 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

4 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

5 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

9 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

10 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

11 ore ago