Politica

Alin Nica îi așteaptă la colaborare cu PNL Timiș și pe cei de la Forța Dreptei, dar după ce aceștia se vor pocăi

Una dintre aripile PMP a semnat un acord de colaborare, la nivel de județ Timiș, cu PNL. Liderul liberalilor timișeni, Alin Nica, spune că nu a semnat cu oaripă”, ci cu facțiunea statutar reprezentativă. În ceea ce privește crearea unui pol al dreptei, revenirea celor din Forța Dreptei la PNL e mai dificilă, ar trebui să se pocăiască, mai spune Alin Nica.

La doar o zi după anunțarea parteneriatului cu PMP, liderul celeilalte facțiuni, Eugen Tomac, l-a acuzat pe liderul PNL de dezinformare.
Preşedintele organizaţiei PMP Timiş este domnul Claudiu Mihălceanu, primarul celei mai mari comune din judeţul Timiş, Giarmata, şi nu a semnat niciun protocol cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, care s-a pus într-o situaţie ridicolă din punctul meu de vedere. Este inacceptabil ca un partid democratic, aflat la guvernare, să cadă atât de jos încât să vină cu asemenea dezinformări”, a spus Tomac, conform stiripesurse.ro
De cealaltă parte, Nica spune că nu a discutat cu facțiuni, ci cu reprezentanții statutari ai PMP.
”N-am discutat cu o aripă sau alta, am discutat cu președinții statutari ai cu conducătorii statutari ai filialei care în bloc au spus clar că ei optează pentru deschiderea discuțiilor în vederea unei colaborări anul viitor cu noi, cu PNL-ul și nu cu USR, respectiv cu Forța Dreptei. E o notă discordantă pe care filiala Timiș a PMP o face în raport cu ceilalți celelalte filiale de la nivel național. Dar chestiunile acestea țin de bucătăria lor internă și cred că ei ar putea să răspundă mult mai aplicat pentru noi”, a declarat Nica despre alianță.
El a spus că e dispus la orice colaborare cu forțe politice de dreapta, pentru crearea unui pol politic. Mai dificil e cu Forța Dreptei.
Din perspectiva noastră, noi suntem deschiși la orice co-cooperare cu forțe democratice care sunt reprezentate în județul nostru, astfel încât să maximizăm rezultatul electoral anul viitor. Iar par Partidul Mișcarea Populară este destul de apropiat de noi ca viziune și ca ca și program politic, întotdeauna fii rătăcitori ai PNL-ului s-au întors până la urmă acasă. Iar cei de la Forța Dreptei o vor face după ce se vor pocăi destul de mult, trecând prin purgatoriul irelevanței politice în perioada următoare. Pen păi din ce văd eu, un sondaju e în jur de 5% s-ar putea bate pentru pragul electoral. Spre deosebire, Forța Dreptei e mult mai jos.”, a mai spus liderul PNL Timiș.
Trebuie spus că, la o zi după ce președintele PNL Timiș anunța semnarea unui acord cu filiala Timiș a PMP, una dintre aripi, secretarul general la nivel național al celeilalte, Ionuț Simionca, a participat vineri la ședința Consiliului Județean Executiv al PMP Timiș convocată de către Claudiu Mihalceanu, primar al comunei Giarmata și președinte PMP Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

6 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

6 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

7 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

7 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago