Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș ar putea face din bani proprii viitorul punct de trecere a frontierei de la Triplex Confinium

Consiliul Județean Timiș ar putea să suporte din banii proprii amenajarea unui punct de frontieră la Triplex Confinium, la granița unde se întâlnesc România, Serbia și Ungaria, a anunțat Alin Nica, președintele instituției. De asemenea, ar putea asfalta, tot din fonduri proprii, o porțiune de sub 100 de  metri de drum pe care sa le doneze celor de la CNAIR.

Problemele principale sunt acum cele birocratice, administrative.
”Legat de punctul de trecere a frontierei, suntem destul de avansați, aici s-au implicat și ministerul transporturilor și ministerul de interne și cel al afacerilor externe. Am intervenot cu toții, cu colegii din Serbia și din Ungaria, să depășim aceste bariere birocratice – administrative pe care singuri ni le-am pus”, a spus Alin Nica.
În ceea ce privește infrastructura, CJT este dispus să își asume realizarea acesteia la nivelul cerut de un punct de frontieră.
Am fost acolo, sunt două poduri, unul la intrare în Beba Veche, unul la ieșire spre Triplex Confinium. Nu sunt foarte circulate, doar de către localnici. Podurile sunt în regulă, e drept la nivel estetic putem interveni, nu sunt probleme de rezistență. Mi-au spus colegii de la drumuri, dar o să includem în proiectul de reparații și aceste obiective, în funcție de prioritizarea pe care colegii de la Drumuri o vor face. Noi suntem dispuși, de la CJT să facem acei 60 de metri de drum, că nu e mai mult, să conectăm rețeaua noastră de drumuri cu cea a colegilor din Serbia și din Ungaria. Dar, noi va trebui să predăm, inclusiv aceste poduri și drumul, către Drumurile Naționale, fiindcă drumurile de intrare și ieșire din țară trebuie să fie conform legii, naționale. Noi ne manifestăm această deschidere să finanțăm toate aceste obiective, inclusiv punctul de trecere a frontierei, tot noi trebuie să îl facem, că nu o să îl facă nimeni de la București. Noi suntem deschiși și suntem dispuși să facem acest punct de trecere a frontierei”, a mai spus Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Interes enorm din parte timişorenilor pentru Garry Kasparov şi Provocările Lumii Moderne/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

15 minute ago

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

2 ore ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

12 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago