Administratie

Creditorii Colterm, împărțiți la votul pentru prelungirea delegării distribuției energiei termice. Societatea, în pericol de a rămâne fără obiectul de activitate

Surpriză în cazul delegării distribuției energiei termice către populație. După ce a anunțat inițal preluarea direct de către primărie a acestui serviciu, Dominic Fritz a aflat ”cu surprindere”, spune acesta, că creditorii societății Colterm nu au votat prelungirea delegării către societatea de termoficare a distribuției, ceea ce ar putea lăsa populația fără apă caldă.

Colterm își pierde obiectul de activitate dacă nu aprobă până pe 30 iunie, când expiră actualul contract, prelungirea acestuia, spune primarul. Totul vine după o ședință a adunării creditorilor societății.

”Primarul Dominic Fritz spune că a luat act cu surprindere de votul dat azi de creditorii Colterm, în urma căruia prelungirea delegării serviciului de termoficare nu a întrunit o majoritate. Contractul expiră în 30 iunie, iar dacă nu va fi prelungit, Colterm va rămâne fără obiect de activitate și va intra într-o situație de risc. Consiliul Local a votat acum două săptămâni o prelungire de 3 ani a serviciului de producție a agentului termic și de un an a serviciului de transport și distribuție. Această hotărâre trebuia confirmată azi de creditorii Colterm”, a anunțat municipalitatea timișoreană.

Pentru că administratorul judiciar a pus pe ordinea pe zi nu doar prelungirea votată în Consiliul Local, ci și o variantă de prelungire cu 3 ani producție / 3 ani furnizare și distribuție, voturile creditorilor s-au împărțit: unii au votat prelungirea aprobată de Consiliul Local, unii au votat varianta alternativă propusă de administratorul judiciar, iar unul a votat împotriva ambelor variante, cerând o amânare a votului pentru a putea studia documentele. Astfel, niciuna din variantele de prelungire a contractului supuse votului creditorilor nu a fost aprobată.

Administrația orașului a venit și cu o propunere, de prelungire cu 60 de zile a contractului, până la lămurirea situației.

”Eu și echipa primăriei am făcut demersuri intense pentru a explica situația Colterm. Soluția aprobată de Consiliul Local Timișoara este benefică atât orașului, cât și șansa cea mai bună pentru redresarea companiei. Recunosc că mă surprinde blocajul din adunarea creditorilor, în care cei mai mari creditori, ANAF și Administrația Fondul pentru Mediu (AFM), reprezintă statul român. Propun administratorului judiciar o prelungire cu 60 de zile a contractului, pentru a da posibilitatea creditorilor de a susține cu un nou vot continuarea activității Colterm. În orice caz, Colterm, prin contractul actual, este obligat să continue furnizarea apei calde și a căldurii 90 de zile după terminarea contractului. Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Am trecut cu bine prin această iarnă datorită deciziilor asumate și corecte pe care le-am luat. Sunt ferm convins că în acest mod termoficarea Timișoarei poate fi rezolvată”, a declarat primarul Dominic Fritz.

UPDATE. Solicitare directă pentru CLT, pentru un contract de trei ani

La scurt timp după apariția informației legate de problema distribuției, consilierul local Roxana Iliescu a publicat un anunț al Consorțiului care se ocupă de insolvența societății Colterm. Conform acestuia, se solicită imperativ un contract pe trei ani și nu unul pe un singur an.

“Prin prezenta vă notificăm că în ipoteza în care nu veți da curs solicitării administratorului judiciar și nu veți adopta o Hotărâre de Consiliu Local prin care sa aprobați prelungirea pe o durata de trei ani a valabilității contractului de delegare nr CDE2021-1475/15.10.2021 ( fără modificarea obiectului acestuia) și nu veți proceda la semnarea actului adițional anterior datei de 30.06.2023 , astfel încât sa poată fi depusă la ANRE documentația necesară prelungirii valabilității licenței nr 2317, CLT Colterm SA VA SISTA furnizarea serviciului de alimentare cu energie termică și furnizare a apei calde începând cu data de 01.07.2023 pana la data intrării in legalitate”, se spune în documentul publicat de Roxana Iliescu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

4 minute ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

7 minute ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

2 ore ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

3 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago