Social

Persoane de minoritate etnică din Penitenciarul Timişoara vor putea participa la Festivalul Etniilor

Duminică, 18 iunie, 12 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara vor avea parte de o experiență inedită, fiind selecționați să participe la Festivalul Etniilor organizat la Muzeul Satului Bănățean.

Organizarea activității educative de ieșire în comunitate este posibilă în baza colaborării dintre Penitenciarul Timișoara, Centrul de Cultură și Artă a Județului Timiș și Muzeul Satului Bănățean și are ca scop exersarea de către persoanele private de libertate, în cadrul comunităţii locale, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială. Participarea persoanelor private de libertate la acest eveniment important pentru comunitatea noastră este cu atât mai benefică pentru ei întrucât cei selecționați pentru ieșirea în comunitate fac parte din categoria minorităților etnice – sârbi, rromi, bulgari etc. retrăind în acest mod tradițiile, obiceiurile, portul popular, cultura și arta specifice fiecărei minorități.

Pe lângă dezvoltarea unor comportamente prosociale, autonome şi responsabile în cadrul comunităţii, prin derularea acestei activităţi urmărim şi formarea spiritului toleranței și compasiunii, prin oferirea exemplului concret – oamenii de diferite etnii trăiesc în pace și înțelegere, respectând valorile spirituale adevărate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Trei medalii de aur la naționalele de haltere pentru Alexandru Boțoacă de la CSM Timișoara

Pregătirea continuă, pasiunea și îndrumarea antrenorilor a transformat o promisiune într-o certitudine. Vorbim despre Dan…

O oră ago

Studenții Facultății de Arte și Design de la Universitatea de Vest vor fi prezenți în cadrul suitei de evenimente Vienna Design Week

Lucrările originale realizate de studenții Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din…

2 ore ago

Se poate trece din nou, pe bicicletă și pe apă, granița cu Serbia spre Zrenjanin

În acest sfârșit de săptămână se redeschide din nou punctul provizoriu de trecere a frontierei…

3 ore ago

La baza sportivă Mircea cel Bătrân se poate începe construcția clădirii cu tribune/Foto

La viitoarea bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân a fost finalizată fundația la viitoarea…

3 ore ago

CSM Lugoj se prezintă cu ocazia unui turneu amical

Una din cele mai bune echipe bănățene din ultimele decenii, prim-divizionara de volei feminin CSM…

3 ore ago